zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieIJzersterk Fortuna Sittard laat AZ ontsnappen

IJzersterk Fortuna Sittard laat AZ ontsnappen

Slechts enkele minuten blessuretijd was Fortuna Sittard verwijderd van een enorme bekerstunt tegen AZ. De Limburgse ploeg stond tot de 90ste minuut met 2-1 voor, maar verloor alsnog in de blessuretijd met 2-4.

Slechte start

En dat terwijl het duel dramatisch begon voor de ploeg van Sunday Oliseh. Al na twee minuten keek Fortuna tegen een 0-1 achterstand aan door een treffer van Wout Weghorst vanuit een hoekschop. Halverwege de eerste helft herpakte het zich en kwam het op gelijke hoogte via Djibril Dianessy. Het bleef kansen regenen, met onder meer een bal op de lat voor AZ en een grote kans vlak voor rust voor Dianessy op zijn tweede.

Dichtbij stunt
Direct na rust kwam Fortuna aan de leiding nadat Finn Stokkers raak kopte uit een hoekschop. Naar mate de tijd vorderde leek een stunt steeds meer in de maak. Helemaal toen Lars Hutten vlak voor tijd de 3-1 op zijn schoen had. Het zou alsnog misgaan voor Fortuna, toen een voorzet van Mats Seuntjes slecht werd verwerkt en voor de voeten van Weghorst belandde: 2-2. Dat bleek de mentale nekslag voor de thuisploeg, want direct daarop scoorde Alireza Jahanbakhsh met een lob de 2-3. Het alles-of-niets offensief dat daarop volgde bood Levi Garcia de gelegenheid om de eindstand op 2-4 te bepalen. Die uitslag gaf echter allesbehalve de krachtsverhouding weer, want Fortuna wist AZ de stuipen op het lijf te jagen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD