maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagIJsselmeervogels zorgt voor eerste transfer met spits ASWH

IJsselmeervogels zorgt voor eerste transfer met spits ASWH

IJsselmeervogels heeft dit seizoen de primeur te pakken om de eerste nieuweling te presenteren. De Rooien uit Bunschoten-Spakenburg nemen Robbert Olijfveld over van ASWH. De 22-jarige Rotterdammer is dit seizoen zeer succesvol in de Derde Divisie Zaterdag en daardoor met ASWH een concurrent van de Vogels voor promotie naar de Tweede Divisie.

Rotterdamse profclubs

Olijfveld heeft op De Westmaat een contract voor één seizoen met een optie voor een tweede jaar getekend. In de jeugd speelde hij voor Spartaan’20 kwam hij bij Excelsior, Feyenoord en Sparta. Bij Feyenoord leek hij door te breken, maar een knieblessure bij de A-junioren gooide roet in het eten. Olijfveld speelde twee jaar voor Sparta en speelde ook drie wedstrijden in de Jupiler League. Scoren deed hij op bezoek bij Achilles’29.

Gevaarlijk aanvalsduo

Bij Jong Sparta scoorde hij regelmatig en was topscorer. Toch kwam er geen nieuw contract en maakte hij een jaar geleden de overstap naar ASWH. Dit seizoen kwam hij al tot zeven doelpunten en is daarmee een gevaarlijk aanvalsduo samen met Peter de Lange. In de KNVB Beker wist Olijfveld ook al drie keer het net te vinden.

Diepgang en scorend vermogen

André van Diermen van de technische commissie: “Robbert is een behendige buitenspeler met diepgang en scorend vermogen. Bij ASWH is hij wekelijks een van de uitblinkers en bovendien waren we op de linkerflank in aanvallend opzicht nog wat onderbezet. Met zijn snelheid hebben we er voor komend seizoen bovendien een extra wapen bij en hebben we meer opties in de voorhoede.” Naast Olijfveld hebben dertien spelers van de huidige selectie al verlengd, waardoor IJsselmeervogels al hard op weg is richting volgend seizoen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD