vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlClubsHelmond SportIJsselmeervogels voegt linksback Justiana aan selectie toe

IJsselmeervogels voegt linksback Justiana aan selectie toe

IJsselmeervogels heeft zich vlak voor het verstrijken van de transferdeadline versterkt met Gillian Justiana. De linksback komt over van Helmond Sport en tekent een contract voor één seizoen bij de tweededivisionist.

Voetbalschool
De 26-jarige Justiana stond de laatste zes seizoenen onder contract bij de club uit de Jupiler League. Tevens is de linksback druk met zijn eigen voetbalschool in Zwolle. In gesprek met Voetbal247 gaf de verdediger al aan het profvoetbal achter zich te laten en zich meer op zijn maatschappelijke loopbaan te richten. ,,Mijn voetbalschool in Zwolle was het afgelopen jaar succesvol en daarom vond ik het op dit moment een goed plan om de school en andere activiteiten daar omheen uit te breiden. Daarmee bedoel ik ook het begeleiden van jonge profvoetballers. Tegenwoordig is het makkelijk om jezelf zaakwaarnemer te noemen, maar ik wil de talenten echt begeleiden. Verder word ik assistent-trainer bij PSV onder 13, voor mij een nieuwe stap in de voetbalwereld”, sprak de back.

Voetbalschoenen niet opgeborgen
Afgelopen zomer was Justiana nog namens Curaçao actief op de Gold Cup. Hij kwam de eerste twee poulewedstrijden in actie op het eindtoernooi in Amerika. Bij zijn afscheid gaf de verdediger al aan zijn voetbalschoenen nog niet voorgoed op te bergen. ,,Ik ben nog fit en zou zeker nog van waarde kunnen zijn bij een mooie amateurclub. Dit moet natuurlijk wel passen in de bezigheden die ik heb bij de voetbalschool en het begeleiden van spelers.” Hij gaat nu aan de slag bij de club uit Bunschoten-Spakenburg, waar sinds deze week Willem Leushuis de scepter zwaait.

Lees hier het interview dat Voetbal247-verslaggever Edwin Radstaat eerder deze week had met Justiana.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD