donderdag, maart 4, 2021
Home Competities Tweede Divisie IJsselmeervogels verslaat Scheveningen, Excelsior Maassluis wint bij GVVV

IJsselmeervogels verslaat Scheveningen, Excelsior Maassluis wint bij GVVV

IJsselmeervogels heeft optimaal geprofiteerd van de misstap van AFC in de strijd om de titel. De Rooien versloegen op de eigen Westmaat Scheveningen met 2-0. Excelsior Maassluis boekte wederom een zege, ditmaal op bezoek bij GVVV: 0-1.

- Advertentie -

IJsselmeervogelsScheveningen
Na de remise in de dorpsderby tegen Spakenburg, inclusief rode kaart voor Maikel de Harder, verscheen IJsselmeervogels met de nodige wijzigingen aan de aftrap. Onder meer Achraf Nejmi, Maurice de Ruiter en Dylan Chiazor hadden een basisplaats. Na een openingsfase zonder echt grote kansen, was het na een kwartier raak. Mike van de Laar kopte een hoekschop van De Ruiter bij de eerste paal binnen: 1-0. Het was tevens het enige echte hoogtepunt van de eerste helft. Ook na de pauze regende het geen kansen. Na ruim een uur spelen was Scheveningen dreigend met een scrimmage vlak voor het doel van Jaimy Schaap, zoals een kwartier voor tijd Barry Rog de 1-1 op zijn schoen had. De ploeg van John Blok kreeg in het vervolg nog enkele kansjes, maar scoren lukte niet. Vlak voor tijd werd het duel bovendien beslist door Jeffrey Buitenhuis, die een vrije trap van Van de Laar binnenkopte: 2-0. Door de zege van de Vogels en de remise van AFC, brengen de Rooien de achterstand op de koppositie terug tot twee punten.

GVVVExcelsior Maassluis
GVVV worstelt opnieuw met een lastige reeks. De Veenendaalers verloren nipt van Excelsior Maassluis en haalden daarmee uit de laatste vijf duels, slechts twee punten. De Tricolores daarentegen sluipen richting de top van het klassement dankzij zes zeges uit de laatste zeven duels.

Op Panhuis was het echter GVVV dat direct al een enorme kans kreeg, maar spits Jeremy de Graaf wist niet te scoren toen hij alleen op doelman Jean Paul van Leeuwen afmocht. De Blauwen werkten hard, maar spelen zichtbaar momenteel met weinig vertrouwen. Veel passes kwamen niet aan en de eerder genoemde De Graaf kreeg diverse behoorlijke kansen, maar had het vizier niet op scherp. De ploeg van coach Niek Oosterlee had daarbij pech dat het vlak voor rust een strafschop tegen kreeg na een overtreding van Laurens van der Voort op de rand van het strafschopgebied. Daan Blij maakte er 0-1 van.

Na de pauze bleef GVVV zoeken naar de gelijkmaker en kreeg het daaruit wederom meerdere aardige kansen. Excelsior Maassluis kon echter doen waar het meester in is: spelen vanuit een gesloten defensie, haar voorsprong consolideren en er levensgevaarlijk uitkomen met haar frisse en behendige vleugelaanvallers. Bovendien kopte Vincent van den Berg een bal op de lat na een uur spelen en liet het ook na grote kansen in de slotfase te benutten en zo het duel vroegtijdig te beslissen. Omdat GVVV echter de gelijkmaker niet wist te produceren, nam Excelsior dankzij een krappe 0-1 de drie punten mee.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES