dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieIJsselmeervogels verrast met trainerskeuze; oud-Spakenburg-speler opvolger Berry Smit

IJsselmeervogels verrast met trainerskeuze; oud-Spakenburg-speler opvolger Berry Smit

IJsselmeervogels heeft Gert Peter de Gunst aangesteld als nieuwe trainer. Hij volgt de begin deze maand opgestapte Berry Smit op. 

Opvallend en pikant is dat De Gunst oud-speler van Spakenburg is, waar hij tussen 1998 en 2000 speelde. De afgelopen acht jaar was hij werkzaam als assistent-trainer bij PEC Zwolle, waar hij afgelopen zomer vertrok. Aanvankelijk leken de Rooien te azen op oud-speler Jeroen Rijsdijk als nieuwe coach, maar hij bedankte voor het aanbod om hoofd opleidingen te worden bij Sparta Rotterdam.

Profielschets
Bestuurslid technische zaken Peter Frans Heinen legt de keuze voor de relatief onbekende De Gunst uit: ,,De technische commissie heeft op basis van het eerder geschetste profiel een selectie gemaakt. Gert Peter stond op die lijst en werd ons bovendien vanuit vele kanten getipt. We hebben vervolgens navraag gedaan bij een groot aantal mensen die met hem hebben gewerkt – zowel trainers als spelers – en die waren eigenlijk allemaal positief. In de daaropvolgende gesprekken werd dat beeld bevestigd.”

Bouwer
,,Gert Peter omschrijft zichzelf als een bouwer. Iemand die aan een team en speelwijze kan schaven en gestructureerd en attractief voetbal wil spelen. Bovendien brengt hij een rustige en nuchtere persoonlijkheid mee. Iemand die zich niet gauw van zijn stuk laat brengen. Zijn ervaring bij PEC Zwolle, ook een roerige club met druk en een eigen IJsselderby, helpt daarbij. Dat is gezien het programma van de komende weken ook nodig. We zijn vanzelfsprekend erg blij met zijn komst en hebben bewust voor een contract van anderhalf jaar gekozen. Dat was van beide kanten de intentie”, besluit Heinen.

Carrière
De Gunst voetbalde als speler zoals reeds gememoreerd onder meer bij Spakenburg, maar vooral bij Be Quick ’28 en ook PEC Zwolle. Als trainer begon hij bij Be Quick ’28 om via het jeugdtrainerschap bij Go Ahead Eagles en PEC Zwolle, de rol als hoofd opleidingen bij PEC en uiteindelijk assist-trainer te worden bij PEC Zwolle onder Ron Jans, John van ’t Schip, John Stegeman, Jaap Stam en Bert Konterman. Hij tekent voor anderhalf jaar op de Westmaat.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD