maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlClubsIJsselmeervogelsIJsselmeervogels verrast Kozakken Boys, Katwijk kent vliegende start tegen TEC

IJsselmeervogels verrast Kozakken Boys, Katwijk kent vliegende start tegen TEC

Katwijk is het seizoen gestart met een eclatante 4-0 zege op TEC. De ploeg uit Tiel was echter vooral in de eerste helft ongelukkig. IJsselmeervogels won verrassend met 1-0 van Kozakken Boys.

IJsselmeervogels – Kozakken Boys 1-0
Onder toeziend oog van Willem Leushuis, de nieuwe trainer van IJsselmeervogels die maandag zijn eerste training leidt, startten de Rooien met elf vertrouwde namen van het kampioensjaar in de Derde Divisie. Bij Kozakken Boys was de voornaamste afwezige Raily Ignacio, die een schorsing van vorig seizoen uitzat. De Werkendammers waren voor rust de gevaarlijkste ploeg, al had ook Vogels via bijvoorbeeld Öztürk zomaar een voorsprong kunnen nemen. Abdulsamed Abdullahi ontpopte zich als smaakmaker bij de ploeg van Danny Buijs.

Na de pauze kwamen de verhoudingen iets meer in evenwicht. IJsselmeervogels nam daarbij zelfs verrassend de leiding via Sherwin Grot, die een slimme steekpass bekeken afrondde: 1-0. Dat bracht Kozakken Boys zichtbaar van haar stuk. De Rooien kregen meer kansen op een grotere marge via opnieuw Grot en Berry Powel. In blessuretijd kreeg Kozakken Boys via Sven van Ingen alsnog dé kans op de gelijkmaker, maar hij kopte net naast. Zo bleef het op de Westmaat 1-0 en kan Pascal Bosschaart zeggen dat de Vogels onder zijn leiding ongeslagen zijn gebleven.

Katwijk – TEC 4-0
Waar Katwijk grotendeels dit seizoen lijkt te gaan voortborduren op de goede lijn van vorig seizoen, zorgde coach Dick Schreuder wel voor een flinke verrassing in zijn eerste basisformatie. Steunpilaar Mark de Vries lijkt flink te moeten gaan knokken voor zijn basisplaats, want tegen TEC gaf Schreuder het vertrouwen aan nieuwkomer Ricardo Kieboom. Hij kwam deze zomer over van Sparta Rotterdam. Kieboom werd direct getest bij een inzet van Zeller, waarbij de rebound op zijn redding door TEC werd ingeschoten door Serhat Koc. Dat deed hij echter volgens de grensrechter in buitenspelpositie. TEC mopperde daar flink over en om het nog erger te maken maakte Katwijk pardoes de 1-0. Een fraaie individuele actie van Marciano Mengerink leidde tot de openingstreffer. Bovendien kreeg Katwijk enkele minuten later een strafschop nadat TEC-doelman Sebastian van der Sman Mengerink onreglementair stuitte. Het buitenkansje werd dankbaar door Robbert Susan ingeschoten (zie video onder).

Het duel leek voor rust al beslist nadat Mike van den Ban na een half uur de 3-0 scoorde uit een knap uitgevoerde uitbraak. Na de pauze kreeg Katwijk haar tweede strafschop, die door Mengerink zelf werd gescoord: 4-0. Dat werd tevens de eindstand.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD