Volg ons

Tweede Divisie

IJsselmeervogels vernedert Rijnsburg na rust

IJsselmeervogels vernedert Rijnsburg na rust

IJsselmeervogels heeft een eclatante 6-1 zege geboekt op Rijnsburgse Boys. Opvallend genoeg stonden de Uien bij rust nog op een 0-1 voorsprong.

Tillema vogelvrij
Voor een goed bevolkte Westmaat kwam IJsselmeervogels goed uit de startblokken. De Rooien kregen al vroeg twee goede kansen, maar zagen vervolgens langzamerhand Rijnsburg zich terugknokken in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft leverde dat de openingstreffer op voor de ploeg van coach Pieter Mulders. Joël Tillema kon vogelvrij bij de tweede paal inkoppen. De Uien, spelend met vijf verdedigers en de van een blessure teruggekeerde Jeffrey Jongeneelen, kregen bovendien nog meer (kop)kansen op een ruimere marge. Aan de andere kant hield doelman Richard van Nieuwkoop, die niet helemaal okselfris uit een botsing met Jeffrey Buitenhuis kwam, zijn ploeg enkele malen op de been bij gevaarlijke afstandschoten van IJsselmeervogels.

Zout in gapende wonden
Na de pauze kreeg het duel een bizarre wending. IJsselmeervogels wervelde met name over de vleugels, waarbij vrijwel elke voorzet een treffer opleverde door abominabel verdedigen bij de Rijnsburgers. Tweemaal was Robbert Olijfveld daarmee trefzeker. Binnen elf minuten scoorden de Rooien liefst vijf maal. Na de duoproductie van Olijfveld scoorde Marciano van Leijenhorst een spectaculaire volley, gevolgd door een fraaie combinatie tussen Soufyan Moro en Oktay Ozturk. Moro zelf tekende met een afstandschot voor de 5-1. In de slotfase strooide Ralph Hovestad nog wat extra zout in de gapende Rijnsburgse wonden: 6-1.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie