zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieIJsselmeervogels vernedert De Dijk

IJsselmeervogels vernedert De Dijk

De rust bij IJsselmeervogels lijkt voorlopig terug na de tweede zege op rij. Op bezoek bij De Dijk wonnen de Rooien eclatant met 2-6.

Sinterklaascadeau van scheidsrechter
Aanvankelijk ontspon zich langs de Schellingwouderdijk een gelijkopgaande eerste helft, die werd opgesierd met twee prachtgoals. Nadat Jack Tuyp na twaalf minuten met een schitterende lob de thuisploeg op 1-0 had gebracht, gaf de arbiter na ruim een half uur spelen een discutabele strafschop. Oktay Ozturk had geen moeite om daaruit de gelijkmaker te scoren. De foute beslissing werd zelfs door de aanwezige scheidsrechterrapporteur erkend aan de woedende De Dijk-trainer Jochem Twisker.

4 minuten
De omstreden strafschop bracht De Dijk flink in de war. De ploeg van coach Jochem Twisker was haar organisatie kwijt en dat bood Soufian Moro de ruimte om van grote afstand op schitterende wijze ook de 1-2 te scoren. Een minuut later werd het zelfs 1-3 door een bekeken schuiver van Robbert Olijfveld.

Leed verergerd
Na de pauze probeerde De Dijk nog wel wat uit te richten, maar werd het leed alleen maar groter. Een kwartier voor tijd veroorzaakte Tony Tol een tweede strafschop, die werd benut door Ali Akla: 1-4. De Dijk was compleet de kluts kwijt en Gillian Juliana kon twee minuten later ook nog de 1-5 maken. Invaller Berry Powel maakte weer twee minuten later de 1-6. Vlak voor tijd maakte Tuyp met zijn tweede treffer van de middag de eindstand nog iets draaglijker: 2-6.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD