maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagIJsselmeervogels test oud-FC Utrecht-verdediger

IJsselmeervogels test oud-FC Utrecht-verdediger

IJsselmeervogels heeft de oefenwedstrijd tegen Heukelum benut om een nieuwe speler te testen. Yannick Cortie speelde de afgelopen seizoenen in het betaalde voetbal, maar hij zit nu zonder club. Zodoende wordt de linkerverdediger getest.

Speciaal duel voor Meijdam

Donderdagavond stond hij aan de aftrap in het duel tegen de tweedeklasser. Dit was een speciale feestwedstrijd op De Westmaat, want spits Ferry Meijdam maakte afgelopen zomer de overstap van Heukelum naar de Rooien. Het werd een eenzijdige wedstrijd, waarin Meijdam één keer scoorde en er uiteindelijk liefst negen treffers vielen voor IJsselmeervogels. Wouter de Graaf was met een hattrick de grote man in de 9-0-zege.

Vaste waarde bij Helmond Sport

Opvallend was dus het meespelen van Cortie, zo meldt RTV Utrecht. De verdediger speelde lange tijd voor FC Utrecht, maar vorig seizoen werd hij verhuurd aan Helmond Sport. In de Domstad kwam hij tot zeven optredens, vorig seizoen speelde de 23-jarige verdediger liefst 24 duels waarvan 23 als basisklant. Een langer verblijf in Helmond zat er echter niet in en ook een stage bij Go Ahead Eagles leverde niets op. Nu probeert hij het dus bij IJsselmeervogels.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD