maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagIJsselmeervogels profiteert op nippertje van misstap FC Lisse

IJsselmeervogels profiteert op nippertje van misstap FC Lisse

FC Lisse heeft de voorsprong in de Derde Divisie Zaterdag gehalveerd zien worden. Zelf werd met 4-1 verloren bij DVS’33, terwijl IJsselmeervogels in blessuretijd wist te winnen. Achtervolgers ASWH en Scheveningen schoten elkaar in de voet.

Marge verkleind

IJsselmeervogels was aan De Dijk bij Jong FC Volendam continu gevaarlijk, maar de goal bleef maar uit. Tien minuten voor tijd liep Rodney Smorenberg ook nog tegen rood aan en was er een totaal overwicht. In blessuretijd werd dat ook omgezet in een doelpunt via Oktay Öztürk. Dat zorgde ervoor dat de achterstand van IJsselmeervogels op FC Lisse nog maar drie punten is. De koploper ging namelijk hard onderuit in Ermelo. Met een fraaie solo zorgde Maurice de Ruiter voor 1-0, waarna Frank Heus met twee goals de partij al besliste (3-0). Steven Olsthoorn deed als enige iets terug, maar Kay Velda zorgde voor 4-1. De achtervolgers ASWH en Scheveningen deden elkaar pijn. Robbert van Olijfveld had de thuisploeg vroegop voorsprong gezet, maar vlak voor tijd tekende Samir El Moussaoui voor 1-1.

Huizen troosteloos laatste

Rijnsburgse Boys won de derby met FC Rijnvogels met 4-2. Na de 3-1-voorsprong bij rust werden de bezoekers steeds sterker. Een gemiste penalty zorgde ervoor dat Rijnsburg de voorsprong vast hield en in de slotfase maakte Joost Leonard de bevrijdende 4-2. Rijnvogels blijft hierdoor steken in de grote groep van het rechterrijtje. Harkemase Boys speelde zich daar in ieder geval voor een week van los door te winnen van Capelle. Jong Almere versloeg SteDoCo en sluit daardoor aan bij de grote groep. Het zorgt er ook voor dat Huizen inmiddels troosteloos alleen onderaan staat met al een gat van zeven punten achterstand. Huizen verloor namelijk van Quick Boys. De Katwijkse ploeg sluit door de derde zege op rij langzaam aan bij de subtop.

Bekijk de Derde Divisie Zaterdag Uitslagen | Stand | Programma

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD