Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

IJsselmeervogels pas in slotfase onderuit tegen sc Heerenveen

IJsselmeervogels pas in slotfase onderuit tegen sc Heerenveen

IJsselmeervogels heeft tegen sc Heerenveen niet voor een stunt kunnen zorgen in het KNVB Bekertoernooi. De ploeg uit de Derde Divisie Zaterdag hield het heel lang val, maar kreeg in de 89ste minuut toch de 0-1 te verwerken. Daarna was er niet meer voldoende tijd om de schade te herstellen.

Rooien doen weinig onder voor Friezen

IJsselmeervogels zat er negentig minuten lang kort op bij sc Heerenveen. Daarmee dwong het de bezoekers tot het maken van fouten. Zeker in de eerste helft deed het team van trainer Sandor van der Heide weinig onder voor Heerenveen. De nummer vier uit de Eredivisie slaagde er nauwelijks in om kansen te creëren. De beste mogelijkheid in de eerste helft was misschien zelfs wel voor de underdog. Sherwin Grot schoot in het strafschopgebied gevaarlijk richting de verre bovenhoek, maar de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Net geen verlenging

In 1977 speelden IJsselmeervogels en sc Heerenveen ook al tegen elkaar in de KNVB Beker. Toen zorgden de Rooien voor een enorme stunt, door vlak voor tijd de winnende 2-1 te maken. Dit keer viel het in de slotfase juist de verkeerde kant op voor IJsselmeervogels. De thuisploeg bleef strijden en Heerenveen slaagde er maar niet in om een fatsoenlijke kans te krijgen. Zelfs na het inbrengen van sterspeler Sam Larsson kwam Heerenveen er maar met moeite doorheen. Toch wonnen de bezoekers de bekerwedstrijd. Daar was uiteindelijk een doodspelmoment in de 89ste minuut voor nodig. Een corner werd door Reza Ghoochannejhad tot doelpunt gepromoveerd. Daarna gooide IJsselmeervogels er nog wel een slotoffensiefje uit, maar er was te weinig tijd om er een verlenging uit te slepen.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag