dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagIJsselmeervogels pardoes weer in de nek van Lisse en Scheveningen

IJsselmeervogels pardoes weer in de nek van Lisse en Scheveningen

IJsselmeervogels is de grote winnaar van speelronde 26 in de Derde Divisie Zaterdag. De Rooien morsten de afgelopen weken veel punten, maar wonnen nu overtuigend. FC Lisse, Scheveningen en ASWH gingen allemaal onderuit, waar Rijnsburgse Boys ook slechts gelijk wist te spelen.

Koplopers hard onderuit

Lisse en Scheveningen wisten de laatste weken een gaatje te slaan met de rest, maar die marge is nu gelijk weer verspeeld. Lisse kwam na vier minuten achter tegen Harkemase Boys via Mathijs Hardijk en Oebele Schokker (foto) schoot de penalty raak. In de slotfase werd het ook 0-3 via opnieuw Hardijk. VVOG heeft zich al eerder als reuzendoder laten zien en dat was nu ook het geval door drie goal vlak voor rust van Labari, de Graaf en Muller. Zo verloor Scheveningen dus ook met 0-3.

Vogels sluiten aan

Lisse (48) en Scheveningen (47) zien IJsselmeervogels nu weer terug met 46 punten. Bij de Rooien werden Ralph Hovestad en aanvoerder Christian van Hussen gepasseerd. Het had effect, want ODIN’59 werd volledig overlopen met goals van Shanon Carmelia, Ali Akla en Marciano Leijenhorst (3-0). Jong FC Volendam versloeg SteDoCo en staat vierde met 44 punten. De oranjehemden hebben alleen wel een duel meer gespeeld.

Rijnsburg en ASWH lijken af te haken

Achter dit kwartet lijken Rijnsburgse Boys en ASWH nu echt af te haken. De Uien wisten een 2-0-achterstand bij ONS Sneek nog ongedaan te maken via GIovalli Serbony en Jeffrey Jongeneelen. Daar bleef het echter bij. ASWH verloor bij DVS’33 met 1-0 via Joran Pot. Beide ploegen staan op 40 punten, waarbij Riujnsburg nog wel een duel extra mag inhalen.

Huizen doet hele goede zaken

Onderin deed Huizen uitstekende zaken. Tegen Capelle was het snel 1-0 via een vrije trap van Laoikili, de rode prent voor Rutger de Bos was vervolgens beslissend. Huizen liep namelijk uit naar een 5-1-zege en heeft zodoende de tweede rechtstreekse degradatieplaats overgedragen aan FC Rijnvogels. De ploeg uit Katwijk verloor zelf bij Jong Almere (3-1), dat nu ook weer hoop heeft op het ontlopen van rechtstreekse degradatie. Quick Boys kwam bij Jong FC Groningen niet tot scoren.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD