vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagIJsselmeervogels pakt titel in Derde Divisie Zaterdag

IJsselmeervogels pakt titel in Derde Divisie Zaterdag

IJsselmeervogels heeft zich gekroond tot de kampioen van de Derde Divisie Zaterdag. De Rooien gingen de slotdag in met een voorsprong op FC Lisse en die marge werd niet meer uit handen gegeven. Bij Quick Boys werd er gewonnen.

Zelf de klus geklaard

Aan een gelijkspel op Nieuw Zuid had IJsselmeervogels al voldoende gehad om de titel te pakken, maar lang ging het niet eenvoudig. In Katwijk had de thuisploeg in de eerste helft het betere van het spel, al kwamen er weinig hele grote kansen. Op slag van rust sloegen de bezoekers vervolgens toe. Opnieuw was het spitsenduo Powel en Grot beslissend. Ditmaal gaf Powel de assist en rondde Grot af. Er werd gedacht aan buitenspel, maar de beelden maakten duidelijk dat dit niet het geval was.

Anti-climax in leeg stadion

Het contrast op deze slotdag kon niet veel groter. Speelde IJsselmeervogels op een kolkend Nieuw Zuid, Lisse moest in het nagenoeg lege stadion van FC Groningen aantreden tegen het beloftenteam. Na een eerste helft met kansen, ging het na de pauze mis. Jong FC Groningen kwam op voorsprong en daarna was het te danken aan doelman Tim Orlowski dat het geen ruimere nederlaag werd. Voor FC Lisse wacht nu de play-offs die wordt geopend tegen Dongen. In de finale wacht mogelijk Harkemase Boys of de nummer vijftien uit de Tweede Divisie (UNA, HHC Hardenberg of Spakenburg).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD