Volg ons

Tweede Divisie

IJsselmeervogels na rust langs Kozakken Boys, HHC verslaat De Treffers en AFC haalt opnieuw uit

IJsselmeervogels na rust langs Kozakken Boys, HHC verslaat De Treffers en AFC haalt opnieuw uit

Op AFC staat vooralsnog geen maat dit seizoen. Wederom was de ploeg van Uli Landvreugd flink op schot, ditmaal tegen Rijnsburgse Boys 2-6. IJsselmeervogels nam na rust afstand van Kozakken Boys, terwijl HHC subtopconcurrent De Treffers versloeg.

Betaalde Kozakken Boys op bezoek bij IJsselmeervogels de prijs van haar midweekse bekerinspanning? Feit is dat de Werkendammers na rust ten onder gingen tegen de Rooien. Voor de pauze ging het duel redelijk gelijk op, met een grote kans voor Robbert Olijfveld en een kansje voor Achmed El Azzouti. Na de pauze gaf Felitciano Zschüsschen zijn visitekaartje af. Tien minuten na zijn entree als invaller was het raak: hij rondde een goede pass van Kevin van Diermen subtiel af. Tien minuten later had het gelijk kunnen staan, ware het niet dat doelman Jaimy Schaap knap redde op een vrije trap van Tim Eekman. Kort daarna was het Werkendamse verzet gebroken toen Mike van de Laar na voorbereidend werk van Zschüsschen de 2-0 maakte. Vlak voor tijd maakte een andere invaller, Soufyan Moro in dit geval, uit een vrijwel identieke aanval de 3-0.

HHC Hardenberg – De Treffers
HHC en De Treffers azen beiden op een plek in de subtop, maar na het treffen op de Boshoek heeft HHC een gaatje geslagen. Dat was te danken aan Jurjan Mannes (foto). De middenvelder schoot na tien minuten de 1-0 binnen, waarbij het voorbereidend werk van Shkodran Metaj niet onvermeld mag blijven. Op slag van rust profiteerde Mannes bovendien van een ketser van doelman Niels Kornelis. Na rust zocht De Treffers wel naar de aansluiting, maar de Groesbeekers waren bepaald niet gelukkig op de Boshoek. Vlak voor tijd bepaalde Rens van Benthem de eindstand op 3-0.

Rijnsburgse Boys – AFC
Wanneer durft AFC uit te spreken dat het dit seizoen met niets minder genoegen neemt dan de bovenste plaats? De Amsterdammers knikkerden midweeks TOP Oss uit de beker in de moesson van het Olympisch stadion en op de Middelmors moest Rijnsburgse Boys eraan geloven. De ploeg van Landvreugd blonk vooral uit in effectiviteit. Waar de Uien de eerste kansen van de wedstrijd kregen via Jeroen Spruijt en Jeffrey Jongeneelen, was het aan de andere kant direct raak. Spruijt wist namelijk wel het eigen doel te vinden: 0-1. Na een half uur deed Raily Ignacio zijn oude club pijn met de 0-2. Vlak voor rust werd het ook nog 0-3 via Kenny Teijsse. Vlak na rust maakte Melvin Grootfaam er 0-4 van. Halverwege de tweede helft redde Frank Tervoert de eer met de 1-4. Het kon de zege van AFC niet in gevaar brengen, want in de slotfase tilden Ignacio en Matthijs Jesse de stand naar 1-6. Het slotakkoord was voor Tervoert: 2-6. Meest opvallende moment: voor rust kwam een vrouwelijke streaker met een spandoek van de HKR op het veld.

Jong Sparta – Jong Almere
In het treffen tussen de twee beloftenteams op het Kasteel toonde Halil Dervisoglu maar weer eens zijn klasse. Na vrijdagavond al een assist te hebben gegeven bij Sparta 1, was de aanvaller bij de beloften van grote waarde. Hij scoorde vlak na rust het openingsdoelpunt met een afstandsschot van zo’n 20 meter. Een belangrijke treffer ook met het oog op de ‘interne competitie’ tussen Jong-teams, waarvan er hoe dan ook minimaal één moet degraderen dit seizoen. In de slotfase liep de stand op naar 3-0 via Ilias en Youri de Winter.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie