Volg ons
Bart Hulsbos GVVV

Tweede Divisie

IJsselmeervogels loopt blauwtje tegen GVVV, Spakenburg onderuit bij Jong Almere

IJsselmeervogels loopt blauwtje tegen GVVV, Spakenburg onderuit bij Jong Almere

IJsselmeervogels dreigt de aansluiting met koploper AFC kwijt te raken na een 1-2 nederlaag tegen GVVV. Ook dorpsgenoot Spakenburg beleefde een teleurstellende middag, omdat het onderuit ging bij Jong Almere City FC.

IJsselmeervogelsGVVV
De Rooien zagen hoe GVVV gedreven uit de startblokken kwam, maar het was Danny van den Meiracker die op aangeven van Eef van Riel de 1-0 binnenkopte. Lang bleef de voorsprong niet op het bord. Met een gelukje kreeg Sherwin Grot de bal na twaalf minuten voor de voeten, waarna hij oog in oog met doelman Jaimy Schaap koel bleef en de 1-1 scoorde. Het bleef kansen regenen in de beginfase, want luttele minuten later had Robbert Olijfveld eigenlijk de 2-1 moeten maken, maar doelman Johan Jansen kon redden. De druk hield aan op de Veenendaalse defensie, waar Maikel de Harder ditmaal de lat raakte en aan beide kanten gevaarlijke momenten voor de doelen waarneembaar waren.

Ook na rust bleef het duel vermakelijk, waarbij een vrije trap uiteindelijk de beslissing bracht. Rodny Hofman ging twintig minuten voor tijd achter de bal staan en de 1-2 scoorde. In de slotfase had Grot het duel vroegtijdig kunnen beslissen, maar hij miste de kans op de 1-3, waardoor het duel tot diep in blessuretijd spannend bleef. GVVV trok de zege over de streep, waardoor IJsselmeervogels de tweede nederlaag op rij lijdt.

Jong Almere – Spakenburg
Na een tamme beginfase kreeg Jong Almere de 1-0 in de schoot geworpen toen Cendrino Misidjan de bal verkeerd raakte en Jelle Goselink de 1-0 kon maken na een kleine 20 minuten spelen. Enkele minuten later maakte Nicky van Hilten op fraaie wijze de 2-0 achter zijn standbeen. Het schudde Spakenburg wel wakker, want kort erna kreeg Philip Ties twee gevaarlijke momenten. Met een dubbele wissel probeerde coach John de Wolf de zwakker eerste helft te repareren. Een kwartier voor tijd maakte Kevin Sterling nog wel de 2-1, maar de gelijkmaker viel niet meer en was ook teveel van het goede geweest op basis van de zwakke eerste helft.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie