dinsdag, maart 9, 2021
Home Competities Tweede Divisie IJsselmeervogels knokt zich naar remise tegen Excelsior M, FC Lienden toont veerkracht...

IJsselmeervogels knokt zich naar remise tegen Excelsior M, FC Lienden toont veerkracht tegen Jong Almere City

IJsselmeervogels heeft in de titelstrijd twee punten laten liggen na een 2-2 gelijkspel tegen Excelsior Maassluis. FC Lienden knokte zich knap terug van een 0-2 achterstand naar een 3-2 zege op Jong Almere City FC.

- Advertentie -

IJsselmeervogelsExcelsior Maassluis
Opvallende naam op de reservebank van de Rooien was Danny van den Meiracker. De spits werd gepasseerd na een akkefietje op de donderdagavondtraining, waarna trainer Ted Verdonkschot hem naar binnen stuurde. Van den Meiracker zag hoe IJsselmeervogels een slordige eerste helft afleverde en terecht met een 1-2 achterstand ging rusten. Sekou Sylla opende halverwege de eerste helft de score, waarna Jeffrey Buitenhuis enkele minuten later de gelijkmaker van dichtbij kon intikken. De Vogels waren amper uitgejuicht of het stond alweer 1-2. Giovanni da Fonseca kroop slim in de ruimte achter de defensie en rondde heel knap af. Na rust schakelde IJsselmeervogels een tandje bij. Nadat Mike van de Laar met een afstandsschot de paal raakte, kreeg de thuisploeg enkele minuten later een strafschop na hands bij Maassluis. Maurice de Ruiter eiste de bal op maar schoot over. Dat was tevens het signaal voor Verdonkschot om alsnog Van den Meiracker te brengen, evenals Felitciano Zschüsschen. Van den Meiracker kreeg direct een grote kans na een fijne steekpass van De Ruiter, maar de hoek was te lastig. Tien minuten voor tijd viel alsnog de 2-2, toen Van de Laar Robbert Olijfveld wegstak en hem zo één op één met doelman Jean Paul van Leeuwen zette. Olijfveld bleef koel en schoot de gelijkmaker binnen. In de slotfase zochten beide teams naar de winnende, maar die kwam er niet meer, waardoor het duel eindigde in een te billijken 2-2 gelijkspel.

FC Lienden – Jong Almere City FC
FC Lienden mag dan door menigeen tot verzameling voetbalnomaden worden gestempeld, de Betuwse ploeg bewees over veerkracht te beschikken tegen de beloften van Almere City. De Almeerders namen voor rust een 0-2 voorsprong door treffers van Anwar Bensabouh en Rogier Benschop. Na de pauze nam Marlon Versteeg, die aanvankelijk in de winter leek terug te keren naar De Graafschap, zijn team bij de hand. De aanvaller scoorde direct na rust de 1-2, een minuut later de 2-2 en tien minuten voor tijd zelfs de 3-2. Op dat moment stond City FC reeds met een man minder doordat Sam Krant na een pittige charge zijn tweede gele kaart zag. 3-2 was tevens de eindstand.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES