dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagIJsselmeervogels is op stoom: "Gaan mee strijden om de titel"

IJsselmeervogels is op stoom: “Gaan mee strijden om de titel”

IJsselmeervogels begon met veel gemor aan het seizoen en verspeelde acht punten in de eerste vier wedstrijden. Inmiddels zijn de Rooien na de 4-1-zege op Jong Almere City hard op weg om een gooi te doen naar promotie voor de Tweede Divisie. Samen met FC Lisse, ASWH en Scheveningen wordt de kopgroep gevormd.

Zijn op de goede weg

“Ik vond het eerste kwartier echt genieten geblazen tegen Almere”, vertelde trainer Sandor van der Heide tegenover RTV Utrecht. “We vergeten alleen meer te scoren, want ik tel in de eerste zeven minuten al vier kansen. Daarna werd het minder, maar in de tweede helft lopen we alsnog uit. Het had zo 7-3 kunnen zijn.” IJsselmeervogels heeft nu voor de vijfde week op rij gewonnen. “Als je met 4-1 wint en er wordt toch nog wat gemord, dan zijn we op de goede weg.”

Groeiende als ploeg

Henri de Graaf keerde de afgelopen zomer terug van Eemdijk en won met de Rooien de laatste acht van de negen duels. “We kunnen best wel trots zijn op deze reeks. In het begin van het seizoen waren we slordiger met de kansen. Nu komen we steeds snel op voorsprong en daardoor kunnen we het afmaken. Je ziet ook duidelijk dat we groeiende zijn als ploeg.” En de linkspoot kijkt dan ook al vooruit. “Als team willen we zo snel mogelijk naar de Tweede Divisie en dat is het doel. Als we zo door blijven gaan, dan gaan we mee strijden om de titel.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD