Volg ons

Tweede Divisie

IJsselmeervogels in extremis langs FC Lienden, Katwijk op karakter langs Scheveningen

IJsselmeervogels in extremis langs FC Lienden, Katwijk op karakter langs Scheveningen

IJsselmeervogels kan zich als koploper gaan voorbereiden op de dorpsstrijd met Spakenburg. De ploeg van Ted Verdonkschot ontsnapte diep in blessuretijd aan puntenverlies. Regerend kampioen Katwijk won nipt op bezoek bij Scheveningen, maar wist het duel opnieuw niet met elf spelers te volbrengen.

Lang, heel lang leek het erop dat IJsselmeervogels punten zou gaan verspelen tegen het FC Lienden van Hans van de Haar, die coach die bijna werkzaam was geweest bij de Rooien maar uiteindelijk voor de Blauwe dorpsgenoot koos. Voor rust speelde de thuisploeg pover, terwijl Lienden vanuit de omschakeling wel enkele malen dreigend was.

Ook na de pauze waren kansen spaarzaam. Juist toen veel toeschouwers al sterk rekening hielden met een doelpuntloos gelijkspel, beproefde Soufyan Moro zijn geluk. De invaller schoot een vrije trap van behoorlijke afstand ineens op doel en deed dat met een waar zwabberschot. De poging bleek Lienden-doelman Jan Schimmel te machtig. Het was tevens het laatste wapenfeit van het duel, waardoor IJsselmeervogels met 1-0 won en koploper blijft.

Scheveningen – Katwijk
Katwijk boekte een zwaarbevochte 1-2 zege bij Scheveningen, maar eindigde opnieuw met tien man. Joey Jongman scoorde met eveneens een zwabberschot de 0-1, Joel Donald maakte nog voor de pauze gelijk. Na rust besliste Robbert Susan het duel: 1-2. Norair Mamedov zag na ruim een uur spelen rood na een wat onbesuisde tackle. Zondagochtend een uitgebreid verslag van het duel op Voetbal247.nl.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie