Volg ons

Tweede Divisie

IJsselmeervogels herovert koppositie met zege op De Treffers, Barendrecht lijdt derde nederlaag op rij

IJsselmeervogels herovert koppositie met zege op De Treffers, Barendrecht lijdt derde nederlaag op rij

IJsselmeervogels is terug aan de kop van de ranglijst. Een week na de Derby wonnen de Rooien met 4-1 van De Treffers.

Na een wat matte beginfase opende Mike van de Laar na een kwartier de score. Hij schoot raak na een goede combinatie met Danny van den Meiracker. Vlak voor rust werd het echter weer gelijk. Een bijzondere vrije trap van Sjoerd Ars, die beide palen raakte, belandde achter doelman Jaimy Schaap.

Na rust nam IJsselmeervogels afstand van de Groesbeekse opponent. Een rush van Gillian Justiana leidde tot een schot van buiten het strafschopgebied: 2-1. Invaller Felitciano Zschusschen verruimde de marge tot 3-1. De Treffers trachtte met een alles-of-niets offensief nog wat te bewerkstelligen en raakte daarbij onder meer de lat. Het slotakkoord was echter, net als tegen FC Lienden, voor Soufyan Moro. Een rake kopbal betekende de 4-1.

Ontroerend was na afloop het gebaar van de fanatieke aanhang van IJsselmeervogels, die massaal knuffels op het veld gooiden voor Danny van den Meiracker. Zijn vroeg geboren dochtertje ligt al enkele weken op de intensive care. De privézorgen maakten vorige week in de Derby ook al de nodige emoties los bij de spits.

Bij Barendrecht groeien de zorgen inmiddels tot zeer zorgwekkend formaat. De ploeg van coach Albert van der Dussen ging voor de derde maal op rij onderuit. Op het Kasteel was Jong Sparta met 5-3 te sterk. De Rotterdamse beloften traden aan met een sterke formatie, met onder meer Halil Dervisoglu. Ayoub Boukhari zorgde voor een vroege 1-0, na een half uur scoorde Bas Mourits echter de gelijkmaker. Barendrecht kwam bovendien prima uit de rust en kwam via Emilio Samsey aan de leiding: 1-2. In het laatste kwartier ging het echter alsnog mis voor de equipe van Van der Dussen: Ilias Alhaft, tweemaal Dervisoglu en een goal van Gianni dos Santos kantelden het duel volledig. De treffer van Yarick Drost een minuut voor het eindsignaal was vooral voor de statistieken.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie