Volg ons

Tweede Divisie

IJsselmeervogels heeft weinig te duchten van FC Lienden

IJsselmeervogels heeft weinig te duchten van FC Lienden

IJsselmeervogels lijkt met de tweede zege op rij het lek boven te hebben. De Rooien hadden weinig moeite met een tegenvallend FC Lienden: 3-1.

Op rozen
Ook in de uitwedstrijd, vorig jaar september, was de ploeg van Willem Leushuis al oppermachtig geweest: 0-3. Op de Westmaat begon FC Lienden nog wel aardig, met een kansje voor Nick Hak, maar daarna was het de thuisploeg dat de klok sloeg. Zo was Robbert Olijfveld gevaarlijk met een schot van afstand en halverwege de eerste helft kwam Vogels verdiend op 1-0 met een bekeken schot van Ali Akla. Op slag van rust werd de marge naar 2-0 getikt, toen Olijfveld een prachtige voorzet van Soufyan Moro een passend vervolg gaf en raak kopte.

Sprankje hoop
Na rust, met twee wissels bij FC Lienden, stond het binnen no-time 3-0. Defensief geklungel bood Akla een uitgelezen kans om zijn tweede treffer binnen te rammen. De Rooien kregen kansen om de marge te vergroten, maar verzuimden dat te doen. Wel hielp het FC Lienden aan de 3-1, door eigen doelpunt van Yannick Cortie. Dat bood de Betuwse ploeg van Hans Kraaij jr weer wat hoop op de aansluitingstreffer, die echter niet viel. Wel trof Akla in de slotfase nog de paal. Door de zege heeft IJsselmeervogels nu een marge van tien punten op de ploegen die in de play-offzone om degradatie staan. FC Lienden heeft zelfs een extra punt marge en lijkt helemaal nog voor des keizers baard te spelen.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie