woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieIJsselmeervogels haalt Danny van den Meiracker binnen

IJsselmeervogels haalt Danny van den Meiracker binnen

Niet ASV De Dijk, niet zijn oude club Spakenburg maar IJsselmeervogels kan volgend seizoen beschikken over Danny van den Meiracker. De 28-jarige spits heeft voor twee seizoenen getekend bij de Rooien, stelt hij tegenover Voetbal247.nl.

Pikant

De transfer van Van den Meiracker naar IJsselmeervogels is uiterst pikant gezien het ‘Blauwe’ verleden van de aanvaller. In twee periodes speelde de spits voor Spakenburg, met wisselend succes. Bij de Blauwen kende Van den Meiracker in het seizoen 2010/2011 zijn doorbraak. Hij scoorde tien treffers in 27 optredens. Nog veel succesvoller was het jaar dat volgde: in slechts 26 duels scoorde de spits liefst 24 keer. Het leverde hem een transfer op naar eredivisionist NEC.

Breuk met Spakenburg
In Nijmegen wist de aanvaller, mede door blessures, niet te overtuigen. Hij kwam tot vijf optredens, waarna hij overstapte naar FC Oss. Ook daar speelde Van den Meiracker sporadisch, opnieuw door een zware knieblessure. Hij keerde terug naar Spakenburg, waar hij een goed eerste seizoen kende met vijftien treffers. Binnen de club nam de kritiek op de aanvaller langzamerhand toe: hij zou met name in het veld een negatieve houding hebben. In de winterstop komt het tot een breuk: Van den Meiracker wordt teruggezet naar het tweede elftal, waarna FC Lienden hem oppikt.

Eeuwige rivaal
Onder de vleugels van Hans Kraaij junior, die hem veel vertrouwen geeft, bloeit de goalgetter weer op. In de tweede seizoenshelft scoort hij weer aan de lopende band, wat hij ook dit seizoen herhaalt. Verschillende clubs meldden zich dan ook bij Van den Meiracker, die uiteindelijk voor de pikante overstap naar de eeuwige rivaal van Spakenburg besloot over te stappen: IJsselmeervogels.

In het spoor van Melrik Beukers
Van den Meiracker is niet de eerste kan zeggen voor beide Spakenburgse grootmachten te hebben gespeeld. Onder meer Melrik Beukers ging hem voor, evenals Pascal de Bruyn, Gerard van der Nooij, Lion Axwijk en Rob Hopman.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD