zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagIJsselmeervogels, FC Lisse of Scheveningen... Wie van de Drie?

IJsselmeervogels, FC Lisse of Scheveningen… Wie van de Drie?

De strijd om de titel in de Derde Divisie Zaterdag gaat twee cruciale weken in, want de top drie speelt tegen elkaar. De strijd zou in theorie volgende week beslist kunnen zijn, maar met het resterende programma in de slotweken kan het ook nog een zinderend einde worden.

IJsselmeervogels heeft heft in handen

De komende twee zaterdagen speelt IJsselmeervogels thuis tegen Scheveningen en FC Lisse. Wint de thuisploeg twee keer op De Westmaat, dan lijkt de strijd beslist. Mocht dat niet gebeuren, dan wacht de Rooien nog een pittig slot met een uitduel naar Groningen, Volendam dat strijdt om de derde periode komt op bezoek en Quick Boys zal allerminst willen meewerken aan een kampioensfeestje op de slotdag.

Periodestrijd speelt mee

Tijdens het paasweekend gaan Harkemase Boys en Rijnsburgse Boys uitmaken wie de tweede periodetitel gaat pakken, waar FC Lisse de eerste al won. Wint Harkema bij ASWH, dan zijn de Friezen binnen. Mochten ze verliezen heeft Rijnsburg voldoende aan vier punten tegen Lisse en SteDoCo. Bij een gelijkspel van Harkema moet Rijnsburg twee keer winnen. In de derde periode staat IJsselmeervogels aan kop, één punt voor DVS’33 en vier voor Volendam. Bij de huidige stand van zaken zal Scheveningen er dan ook veel aan gelegen zijn om DVS in ieder geval op de slotdag een halt toe te brengen.

IJsselmeervogels (58p 59-34)
Scheveningen (thuis)
FC Lisse (thuis)
Jong FC Groningen (uit)
Jong FC Volendam (thuis)
Quick Boys (uit)
 1
FC Lisse (55p 47-35)
Rijnsburgse Boys (thuis)
IJsselmeervogels (uit)
ONS Sneek (thuis)
DVS’33 Ermelo (thuis)
Jong FC Groningen (uit)
 1
Scheveningen (52p 49-35)
IJsselmeervogels (uit)
Quick Boys (thuis)
Harkemase Boys (uit)
ASWH (thuis)
DVS’33 Ermelo (uit)

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD