dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagIJsselmeervogels en Lisse blijven over voor titel; periode Harkema

IJsselmeervogels en Lisse blijven over voor titel; periode Harkema

IJsselmeervogels en FC Lisse gaan volgende week op voor de absolute kraker. De twee ploegen wonnen de toppers tegen Scheveningen en Rijnsburgse Boys. Door het verlies van Rijnsburg én het gelijkspel van Harkemase Boys bij ASWH hebben de Friezen de tweede periodetitel gepakt.

Zes goals de Rooien

IJsselmeervogels had het een uur lastig met Scheveningen, maar daarna ging het wel heel erg hard. Trainer John Blok gaf al aan dat zijn ploeg op het tandvlees liep en dat bleek vervolgens. Na de tweede treffer van Sherwin Grot werd het liefst 6-0 door twee keer Berry Powel, Jeffrey Buitenhuis en Jeffrey van den Dikkenberg. FC Lisse had het een stuk lastiger met Rijnsburgse Boys. De Uien kwamen ook op voorsprong via Giovalli Serbony, maar een penalty van Steven Olsthoorn en de goal vijf minuten voor tijd van Van der Putten zorgde toch voor 2-1. Hierdoor gaan IJsselmeervogels en Lisse volgende week tegen elkaar de strijd aan met drie punten verschil in het voordeel van de Rooien.

Periodetitel naar Friesland

Tegelijkertijd werd de tweede periode beslist. Rijnsburgse Boys had nog een kans als er dit weekend twee goede resultaten werden behaald, maar dan moest Harkemase Boys wel punten laten liggen bij ASWH. Dat deden de Friezen wel, want het kwam bij ASWH niet verder dan een 2-2-gelijkspel. Door het verlies van de Uien was dat echter wel voldoende voor de periodetitel, goed voor deelname aan de play-offs voor promotie naar de Tweede Divisie. Onderin deed Jong Almere goede zaken door in de slotminuten twee keer te scoren bij Capelle (1-2). Daardoor werd bijvoorbeeld SteDoCo bijgehald tot op twee punten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD