Volg ons
FC Lisse juichen

Derde Divisie Zaterdag

IJsselmeervogels en Lisse blijven over voor titel; periode Harkema

IJsselmeervogels en Lisse blijven over voor titel; periode Harkema

IJsselmeervogels en FC Lisse gaan volgende week op voor de absolute kraker. De twee ploegen wonnen de toppers tegen Scheveningen en Rijnsburgse Boys. Door het verlies van Rijnsburg én het gelijkspel van Harkemase Boys bij ASWH hebben de Friezen de tweede periodetitel gepakt.

Zes goals de Rooien

IJsselmeervogels had het een uur lastig met Scheveningen, maar daarna ging het wel heel erg hard. Trainer John Blok gaf al aan dat zijn ploeg op het tandvlees liep en dat bleek vervolgens. Na de tweede treffer van Sherwin Grot werd het liefst 6-0 door twee keer Berry Powel, Jeffrey Buitenhuis en Jeffrey van den Dikkenberg. FC Lisse had het een stuk lastiger met Rijnsburgse Boys. De Uien kwamen ook op voorsprong via Giovalli Serbony, maar een penalty van Steven Olsthoorn en de goal vijf minuten voor tijd van Van der Putten zorgde toch voor 2-1. Hierdoor gaan IJsselmeervogels en Lisse volgende week tegen elkaar de strijd aan met drie punten verschil in het voordeel van de Rooien.

Periodetitel naar Friesland

Tegelijkertijd werd de tweede periode beslist. Rijnsburgse Boys had nog een kans als er dit weekend twee goede resultaten werden behaald, maar dan moest Harkemase Boys wel punten laten liggen bij ASWH. Dat deden de Friezen wel, want het kwam bij ASWH niet verder dan een 2-2-gelijkspel. Door het verlies van de Uien was dat echter wel voldoende voor de periodetitel, goed voor deelname aan de play-offs voor promotie naar de Tweede Divisie. Onderin deed Jong Almere goede zaken door in de slotminuten twee keer te scoren bij Capelle (1-2). Daardoor werd bijvoorbeeld SteDoCo bijgehald tot op twee punten.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag