Volg ons

Tweede Divisie

[UITGEBREID VERSLAG] IJsselmeervogels de schouderklopjes, Katwijk de knikkers

[UITGEBREID VERSLAG] IJsselmeervogels de schouderklopjes, Katwijk de knikkers

IJsselmeervogels liet in diverse voorbeschouwingen optekenen dat de ploeg van zins was de huid zo duur mogelijk te verkopen tegen Katwijk. De thuisclub hield woord, maar moest na 90 minuten voetbal concluderen dat de ploeg van Jack van den Berg blijkbaar over een hele dikke portemonnee beschikt. In een amateurkraker die meer spannend dan goed was, was het surplus aan individuele kwaliteiten bij de koploper precies voldoende voor een zwaarbevochten overwinning. Ex-IJsselmeervogel Damiano Schet was de matchwinner namens de Krombewoners.

IJsselmeervogels wilde Katwijk vroeg in de wedstrijd pijn doen, door de tegenstander vroeg onder druk te zetten, de bal veroveren en van daaruit zelf kansen creëren. Doordat de thuisploeg alleen aan de eerste twee onderdelen van de opdracht voldeed, waren er voor beide doelen weinig echt goede mogelijkheden te noteren. Voor de ijverig werkende recordkampioen was het wellicht extra zuur om te zien dat huidige koploper nog de beste kansen kreeg in het eerste bedrijf. Zeker nadat IJsselmeervogels zoveel energie in de openingsfase legde en zelf niet verder kwam dan dreiging in het zestienmetergebied en een aantal matige schoten van afstand. Soufyan Moro bleef er zelfs de hele wedstrijd in grossieren.

Halverwege de eerste helft moest IJsselmeervogels de teugels iets laten vieren en Katwijk nam stukje bij beetje het heft in handen op de Westmaat. Het eerste gevaar kwam van de voet van Marciano Mengerink, die een vrije trap ter hoogte van de punt van het strafgebied nog knap op het doel kreeg. Jaimy Schaap wist de bal nog net onder de lat vandaan tikken. Kort voor rust bleef de aanvoerder van de Vogels zeer kalm, toen Robbert Susan met wat kappen en draaien de bal knap vrij kreeg en zo een 100% kans voor zichzelf creëerde. De aanvoerder van Katwijk schoot te gehaast en daardoor te slap en niet goed geplaatst. Het moest de opmaat worden van een tweede helft, waarin Katwijk nog meer het initiatief naar zich toe zou trekken, om te eindigen met een aantal goals en drie punten. De tweede helft zou, zoals zo vaak, het verschil tussen theorie en praktische uitvoering in beeld brengen.

IJsselmeervogels bleek namelijk veel beter in staat om snel de diepte te zoeken, vooral via de flanken, om van daaruit tot kansen te komen. Al vroeg in de tweede helft kwam Oktay Öztürk, na een prima combinatie, oog in oog te staan met Ricardo Kieboom. De keeper voorkwam met een goede reflex meer schade voor Katwijk. Het opvoeren van de druk op de tegenstander kwam, mede door het gevaar wat die zelfde tegenstander kon stichten uit de counter, stil te liggen. Katwijk probeerde het wel en ook aan inzet was geen gebrek, maar de Oranjehemden kregen maar geen controle op het middenveld en voorin. Trainer Jack van den Berg haalde verdediger Omar Hamdi naar kant en bracht middenvelder Stefan Plat en liet even later ook Schet invallen voor Frank Tervoert. Vooral Schet bracht meer dynamiek aan de Katwijkse voorhoede en een kwartiertje voor tijd begon hij aan een rush vanaf de zijlijn, waarna de verdediging te lang achteruit bleef verdedigen. Het was precies dat ene kleine moment wat Schet nodig had. Nadat hij Ralph Hovestad had omspeeld, en ook Jeffrey Buitenhuis de bal niet kon onderscheppen, werd ook doelman Schaap nog verrast met een hard, raak schot. Alleen een succesje in een slotoffensief kon de thuisploeg nog een verdiend puntje opleveren, maar de tijd tikte weg in Katwijks voordeel en bij IJsselmeervogels viel men vooral op door zwakke keuzes en domme acties. Moro probeerde Kieboom nog maar eens te verschalken met een matig rollertje, in plaats de bal naar invaller Berry Powel te steken. Even later maakte Marciano van Leijenhorst een opzichtige duwfout, toen Mengerink de bal bij de cornervlag bij zich probeerde te houden.

Toen alle kostbare seconden op waren, was aan het oprechte gejuich op de Katwijkse bank te merken hoe moeilijk de Krombewoners het daadwerkelijk hadden gehad met IJsselmeervogels. IJsselmeervogels had het de koploper echt moeilijk gemaakt en kregen daarvoor een verdiend compliment. Maar de te verdienen knikkers gingen toch mee naar De Krom, nadat eerst een uitgebreid feestje werd gevierd met een groot Oranje Zwart legioen.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie