zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieIJsselmeervogels breekt per direct met coach Ted Verdonkschot

IJsselmeervogels breekt per direct met coach Ted Verdonkschot

Aan de samenwerking tussen IJsselmeervogels en trainer Ted Verdonkschot is onverwacht een einde gekomen. De Rooien voeren een ‘verwijdering tussen een groot deel van de selectie en de coach’ aan als reden om per direct afscheid te nemen van de Haarlemmer.

Evaluatie
,,Een evaluatie van het zojuist afgesloten trainingskamp bracht aan het licht dat er een dusdanige verwijdering tussen de trainer en het overgrote deel van de selectie is ontstaan dat partijen geen mogelijkheden meer zien dit op te lossen. Zowel Ted Verdonkschot als het bestuur van IJsselmeervogels betreuren de ontstane situatie ten zeerste, maar zien geen andere uitweg dan van elkaar afscheid te nemen”, schrijft de club op haar website. De komende tijd zal de positie van hoofdtrainer worden waargenomen door Ricky Testa la Muta, totdat een nieuwe trainer is aangesteld.

Velsen
Hoewel er al ongeveer een jaar onrust is rond de positie van Verdonkschot bij IJsselmeervogels, komt het afscheid alsnog onverwacht. De voormalig trainer van HHC Hardenberg, Koninklijke HFC en Rijnsburgse Boys zou sowieso al na dit seizoen vertrekken en bereikte voor volgend seizoen al overeenstemming met hoofdklasser Velsen, mits er zich geen club van hoger niveau voor de oefenmeester meldt.

Anonieme klagers
Vorig jaar verscheen in de winterstop al een artikel in de Gooi en Eemlander waarin diverse spelers anoniem klaagden over de communicatie tussen de trainer en de selectie. Dat verhaal werd later door de clubleiding ontkracht, waarbij het vertrouwen in Verdonkschot werd uitgesproken. Het waren evengoed wel de eerste scheurtjes in de reputatie van de oefenmeester op de Westmaat.

Van de Meiracker
Dit seizoen laaide de onrust opnieuw op toen Danny van den Meiracker in een interview aangaf geen behoefte te hebben aan een gesprek met zijn trainer, nadat de spits eerder meerdere keren was gepasseerd. Opvallend genoeg koos TC voorzitter André van Diermen daarbij de kant van de openhartige aanvaller.

Kloof dichten
Sportief slaagde Verdonkschot er vorig seizoen in om de kloof met de top van de Tweede Divisie te dichten, zoals zijn opdracht luidde. Evengoed klonk er soms gemor, omdat sommigen op de Westmaat meenden dat IJsselmeervogels al vorig seizoen een serieuze gooi naar de titel had moeten doen, maar een groot verval liet zien in het slot van het seizoen.

Verval
Ook dit seizoen was dat verval er. Na een indrukwekkende start kwamen de afgelopen maanden de klad in de prestaties, waardoor de koppositie verspeeld werd. Waar sommigen verwachten dat de clubleiding wellicht voor het trainingskamp begin januari tot een trainerswissel zou besluiten, gebeurt dat nu pas drie dagen voor de tweede seizoenshelft begint. Voor volgend seizoen legde IJsselmeervogels reeds Berry Smit vast. Hij komt over van Jong FC Volendam.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD