dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlClubsIJsselmeervogelsIJsselmeervogels boekt cruciale 3-0 winst op TEC!

IJsselmeervogels boekt cruciale 3-0 winst op TEC!

De statistieken vooraf waren interessant.
IJsselmeervogels had de laatste vijf kompetitiewedstrijden allemaal moeten bekopen met verlies terwijl TEC terug moest gaan tot zaterdag 30 oktober 2021 voor de laatste zege in kompetitieverband. En uitgerekend deze twee clubs stonden zaterdagmiddag om 15.30 uur aan de aftrap op de Spakenburgse Westmaat.

In de wandelgangen had Vogels-icoon Jaan de Graaf het nog voorspeld:“ We krijgen het deze middag lastiger dan onze gasten uit Tiel. We moeten proberen zo snel mogelijk wat punten te halen want anders komen we in de problemen, maar het zit momenteel even allemaal tegen”. Hij kreeg deels gelijk.

IJsselmeervogels begon deze wedstrijd nog steeds zonder de geblesseerde doelman Jaimy Schaap( “Hopelijk ben ik er zaterdag bij”) en Rydell Poepon terwijl bij TEC de zieke Abdelmajia Bouali ziek was en aanvaller Junior Ebobo zich bij de warming-up moest laten vervangen door Mike Vreekamp.
Wie vanaf het begin bij de Vogels wel mocht beginnen was Danny van den Meiracker.
En dat “een vos niet zijn streken verliest” liet de aan het eind van het seizoen vertrekkende van den Meiracker zien deze middag.  Hij speelde als vanouds: motiveerde zijn spelers, ging vol de duels in, voorzag zijn medespelers van nuttige passes, ging de discussie aan met de arbiter en deed ook nog een keer waar hij goed in is: scoren.

Openingsfase voor TEC

De openingsfase was duidelijk voor TEC, waarbij men verzuimde een voorsprong te nemen terwijl men daarvoor in het eerste half uur toch een drietal goede scoringskansen kreeg.
In de 3e minuut miste Daan Blij; in de 23e minuut legde Kevin Sterling af op Bo van Essen die naast schoot en tot opluchting van alles wat IJsselmeervogels was had een misverstand even later tussen Mitch Willems en doelman Julian Prinsen geen gevolgen voor de thuisclub. Pas hierna konden de Vogels tot hun eerste aanval komen. En dat had zo maar de openingstreffer kunnen zijn. Mike van de Laar stuurde op links Pieter Langedijk weg, een weifelende Mathijs Swaneveld kwam zijn doel uit maar het schot van Langedijk ging ov er. Het betekende slechts uitstel van executie want een minuut later was het wel raak.
Een corner op rechts,genomen door Pieter Langedijk, wordt ingeschoten door Danny van den Meiracker die de bal via een verdediger doel ziet treffen(1-0).

In de tweede helft wilde IJsselmeervogels snel orde op zaken stellen.
Toch zou het tot de 68e minuut duren voort de voorsprong vergroot werd. Een lange trap van doelman Julian Prinsen valt achter de TEC-verdediging waar de voor Jerrel Hak ingevallen Steven Sanchez Angulo beheerst Swaneveld passeert en 2-0 aan liet tekenen. Vanaf dat moment probeerde TEC van alles, maar de beste kansen waren voor de Vogels.
Swaneveld redde bij een doorbraak van Pieter Langedijk; een kopbal van van den Meiracker belandde  in handen van de Tielse keeper.

In de 82e minuut kon de aanhang van de Vogels dan toch voor de 3e keer juichen.
Een aanval, die begon bij Christos Ibrahim, bereikte van den Meiracker die voorgaf op Angulo die voor de tweede keer deze middag doeltreffend was(3-0).
Dat daarna Darren Rosheuvel(in de 73e minuut ingevallen voor Langedijk) en van den Meiracker nog prima kansen kregen op de 4-0 mag worden toevertrouwd aan de statistieken. Het belangrijkste was dat de 3 punten binnen waren en dat IJsselmeervogels zichzelf een prima dienst bewees zou later blijken. Verlies had namelijk de voorlaatste plaats in de stand opgeleverd; nu steeg men naar de 15e plaats op de ranglijst.

Gert Peter de Gunst: Eindelijk zat het een keer mee…

Dat Vogels-trainer Gert Peter de Gunst blij was met deze zege laat zich begrijpen.
“Eindelijk zat het een keer mee, al moet ik eerlijk zeggen dat het begin slecht was. De doelpunten vielen op goede momenten en met een beetje geluk had de score nog wel hoger uit kunnen vallen”.

Danny van den Meiracker:
Als ik zo voetbal kan ik nog moeiteloos mee in de 2e of 3e Divisie

Van den Meiracker startte in de basis en liet zich vanaf de 1e minuut gelden. Hij liet zich vanmiddag gelden als een echte teamspeler. ”Het ging lekker; ik was echt weer in mijn element. Het zou ook de hoogste tijd worden maar deze overwinning voelt als een bevrijding. We kregen kansen en eindelijk gingen ze er ook weer eens in. Dit geeft hoop voor de toekomst al moeten we niet het spreekwoord vergeten “Een zwaluw maakt nog geen zomer”.

Hoe staat het trouwens met jouw vertrek Danny?
Danny: “Ik ga inderdaad aan het eind van het seizoen weg bij IJsselmeervogels omdat de afstand Assendelft(de plaats waar ik naar toe ga verhuizen) Spakenburg te groot wordt. En in alle eerlijkheid: ik heb met nog geen enkele club gesproken; ik laat het rustig op me afkomen. Maar zo spelend als vandaar kan ik denk ik nog wel mee bij een 2e of 3e Divisieclub. Ze mogen bellen, praten kunnen we altijd”.

Mike Vreekamp: We verzuimen te scoren

 TEC’er Mike Vreekamp was teleurgesteld en niet te weinig ook.
“We hadden in het eerste gedeelte van de wedstrijd moeten scoren. We krijgen twee goede kansen maar vergeten af te drukken. We brengen ons op deze manier onnodig in de problemen. Het wordt onderhand wel tijd dat we punten gaan pakken want anders gaan we in de problemen komen. Vandaag was het “eigen schuld dikke bult”.

Herman van Diejen

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD