Volg ons

Tweede Divisie

IJsselmeervogels behoudt koppositie, Jordi Bitter hattrickheld bij Spakenburg

IJsselmeervogels behoudt koppositie, Jordi Bitter hattrickheld bij Spakenburg

IJsselmeervogels blijft ook na vier speelrondes koploper in de Tweede Divisie. De Rooien boekten een benauwde 2-1 zege op Jong Sparta. Rivaal Spakenburg won op bezoek bij FC Lienden met 3-4 dankzij drie treffers van Jordi Bitter.

Het duel tussen FC Lienden en Spakenburg was vooral pikant voor Hans van de Haar, die een weinig succesvolle periode kende bij Spakenburg en bij Lienden zijn draai weer gevonden lijkt te hebben. De Betuwse ploeg kwam na een klein kwartier aan de leiding via Justin de Vos, maar amper een minuut later was het alweer gelijk. Jordi Bitter maakte zijn eerste treffer voor de Blauwen. Al snel greep Lienden opnieuw een voorsprong, ditmaal na een treffer van Niels Willems. Vlak voor rust beklaagde Lienden zich echter luidkeels bij scheidsrechter Caïro, die niet alleen een strafschop aan Spakenburg gaf maar ook Haris Memic van het veld stuurde. Bitter benutte de strafschop, waarmee Spakenburg plots in de tweede helft de beste papieren had voor de zege. Die kwam er ook, met dank aan de derde treffer van Bitter en opnieuw een benutte strafschop, ditmaal verzilverd door Mike Vreekamp. Lienden-coach Van de Haar werd halverwege de tweede helft achter de boarding gestuurd vanwege aanhoudend commentaar op de arbitrage.

Ook bij IJsselmeervogels tegen Jong Sparta kende de confrontatie voor Jeroen Rijsdijk bijzondere gevoelens. Ook hij was bij beide clubs actief. De Rooien konden na een klein half uur juichen, toen Danny van den Meiracker zijn eerste treffer maakte op de rode zijde van de Westmaat namens IJsselmeervogels. De oud-Spakenburg-speler trapte een vrije trap fraai binnen. Bij de aanleiding voor de vrije trap had IJsselmeervogels zich nog beklaagd bij de arbiter dat er geen rode kaart was getoond nadat de doorgebroken Robbert Olijfveld was neergehaald. Het bleef echter 11 tegen 11. Even voor rust maakte Youri de Winter, vorig seizoen ook al trefzeker tegen IJsselmeervogels, de 1-1 namens Jong Sparta. In een spannende tweede helft, met kansen voor beide ploegen, zorgde na een uur spelen Achraf Nejmi voor de winnende treffer: 2-1.

Katwijk heeft het altijd lastig metVVSB en daar was deze zaterdagmiddag geen uitzondering op. Tommy Bekooij maakte na een kwartier spelen de 0-1 en op de Krom vreesden de Katwijk-aanhangers dat het opnieuw zo’n teleurstellende middag zou worden. Na rust kreeg Katwijk echter een strafschop en wie anders dan Marciano Mengerink wist daar wel raad mee: 1-1. Het was diezelfde Mengerink die enkele minuten voor tijd ook de maker was van de 2-1. Doordat doelman Ricardo Kieboom in blessuretijd meerdere kansen voor VVSB verijdelde, wist Katwijk eindelijk eens te winnen van de streekgenoot.

Rijnsburgse Boys presteerde op de eigen Middelmors, nota bene live op FOX Sports, teleurstellend tegen het grillige Kozakken Boys. Toch waren het de Werkendammers die binnen negen minuten in de laatste fase voor rust het duel beslisten. Een benutte strafschop van Achmed El Azzouti, een treffer van Jeffrey Rijsdijk en opnieuw El Azzouti zorgden ervoor dat coach Jasper de Muijnck een ontspannen tweede helft beleefde. Tien minuten voor tijd maakte Wesley Goeman uit een vrije trap nog wel de 1-3, maar spannend werd het niet meer op de Middelmors.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie