Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

IJslandse stagiaire krijgt contract bij IJsselmeervogels

IJslandse stagiaire krijgt contract bij IJsselmeervogels

IJsselmeervogels heeft Ingólfur Sigurdsson vastgelegd voor de rest van het seizoen. De IJslandse middenvelder trainde de afgelopen weken als stage al mee op De Westmaat. Tijdens die oefensessies wist hij de technische staf van Sandor van der Heide te overtuigen. De KNVB heeft hem inmiddels ook vrijgegeven om per 1 januari voor de Rooien uit te komen.

Voetbalt om wat te creëren

Van der Heide is enthousiast over de 23-jarige. “Ingo heeft enorm veel techniek en zoekt altijd de oplossing vooruit. Hij voetbalt om wat te creëren. Zijn kracht ligt in combinatievoetbal en steekpasses. Bovendien heeft hij een goed schot met twee benen. Verdedigend gezien is nog wel een aandachtspunt voor hem, maar in aanvallend opzicht is hij dus heel compleet.”

Vervanger Van de Laar

Sigurdsson zal de rest van het seizoen met nummer 8 gaan spelen. Dit is het nummer van Mike van de Laar, maar die middenvelder heeft zijn kruisband gescheurd en komt daardoor dit seizoen niet meer in actie. Sigurdsson speelde in de jeugd al voor sc Heerenveen in de lichting van Hakim Ziyech. Vanwege angststoornis keerde hij terug naar eigen land. Daar viel hij alweer snel op bij de scouts en de middenvelder besloot opnieuw de stap te zetten naar Friesland. Het pakte niet goed uit, waardoor hij de afgelopen vier jaar weer op IJsland acteerde voor Valur Reykjavik, Throttur Reykjavik, KV, Vikingur Olafsvik en Fram. Behalve het eerste seizoen was dit allemaal in de eerste divisie van IJsland.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag