dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagIJslander op proef bij IJsselmeervogels

IJslander op proef bij IJsselmeervogels

IJsselmeervogels heeft vanaf maandag Ingólfur Sigurdsson op het trainingsveld. De IJslander krijgt de kans om een verbintenis af te dwingen. De 23-jarige aanvallende middenvelder speelde dit seizoen voor Fram, maar de competitie op IJsland is inmiddels afgerond.

Twee keer bij sc Heerenveen

Sigurdsson speelde in de jeugd al voor sc Heerenveen in de lichting van Hakim Ziyech. Vanwege angststoornis keerde hij terug naar eigen land. Daar viel hij alweer snel op bij de scouts en de middenvelder besloot opnieuw de stap te zetten naar Friesland. Het pakte niet goed uit, waardoor hij de afgelopen vier jaar weer op IJsland acteerde voor Valur Reykjavik, Throttur Reykjavik, KV, Vikingur Olafsvik en Fram. Behalve het eerste seizoen was dit allemaal in de eerste divisie van IJsland.

Kans tot de winterstop

Toch wil Sigurdsson het opnieuw proberen in Nederland en daardoor heeft hij zich gemeld bij IJsselmeervogels. “Sigurdsson heeft er veel voor over om te slagen op de Nederlandse velden. Eerder dit jaar liep hij daarom stage bij FC Volendam, maar die bleken meer op zoek naar een rechtsbuiten dan een middenvelder. Ik denk niet dat hij in 3,5 jaar het voetballen verleerd is”, laat de clubleiding weten. Hij zal tot de winterstop meetrainen. Mocht het van beide partijen positief zijn bevallen, dan wordt de procedure in gang gezet om Sigurdsson na de winterstop speelgerechtigd te krijgen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD