woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieIgnacio opnieuw goud waard voor AFC, Scheveningen pakt eerste driepunter bij HHC...

Ignacio opnieuw goud waard voor AFC, Scheveningen pakt eerste driepunter bij HHC Hardenberg

Tijdens de tweede speelronde in de Tweede Divisie heeft AFC opnieuw gewonnen door een doelpunt van Raily Ignacio. De aanvaller scoorde zaterdag de enige treffer in het duel met Spakenburg: 1-0. Vorige week kroonde de spits zich ook al tot matchwinnaar. In Hardenberg pakte het gepromoveerde Scheveningen voor het eerst drie punten in de competitie. HHC werd met minimaal verschil verslagen: 0-1. Beide wedstrijden waren weinig verheffend, zonder al te veel grote kansen.  

AFC-Spakenburg (1-0)

Zowel AFC als het gepromoveerde Spakenburg wonnen vorige week de eerste competitiewedstrijd, waardoor beide clubs bij winst hun seizoensstart van extra glans konden voorzien. Op sportpark Goed Genoeg stond AFC voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de Tweede Divisie, nadat de ploeg vorige week nipt won van Kozakken Boys door een goal van Raily Ignacio.

Ignacio (foto boven, archief) opende ook tegen Spakenburg de score. Na ruim een half uur spelen voor de Amsterdamse thuisploeg maakte hij zijn tweede doelpunt van het seizoen. De spits, die tussen 2011 en 2013 voetbalde voor Spakenburg, schoot de bal uit een voorzet na een soepele aanname hard binnen. Het doelpunt was gezien de kansenverhoudingen verdiend, al kreeg Cendrino Misidjan na de treffer met een schot wel een kans voor de uitploeg.

Spakenburg raakte na de pauze aanvaller Philip Ties kwijt. Vlak voor het rustsignaal raakte hij na een kopduel geblesseerd aan zijn schouder. De voetballer ging meteen naar het ziekenhuis, de vrees is dat zijn schouder is gebroken. Hij werd vervangen door Olaf van der Sande. In de tweede helft ontbrak het verder aan grote kansen voor beide ploegen, waardoor Ignacio zich voor de tweede wedstrijd op rij matchwinnaar kan noemen. Zijn goal blijkt uiteindelijk goud waard voor AFC, dat zes punten overhoudt aan de seizoensouverture.

 

HHC Hardenberg-Scheveningen (0-1) 

HHC Hardenberg opende het seizoen met een uitnederlaag bij Jong Sparta (3-1) en had daardoor in de eerste thuiswedstrijd wat recht te zetten tegen Scheveningen. De gepromoveerde Zuid-Hollanders hadden tijdens hun vuurdoop in de Tweede Divisie verloren van IJsselmeervogels (1-3). Beide ploegen begonnen behoudend aan het duel, de eerste helft leverde weinig hoogtepunten op in Overijssel.

Ook in de tweede helft hielden beide ploegen elkaar lang in evenwicht. Na bijna een uur spelen kreeg Sargon Gouriye een goede kans voor de thuisploeg, maar zijn inzet verdween over het doel van Scheveningen. Tien minuten later was het weer bijna raak voor HHC, na een verkeerde terugspeelbal op Scheveningen-doelman Sven Wolsheimer. De goalie zag tot zijn eigen opluchting de bal naast het doel gaan. Acht minuten voor tijd sloeg de uitploeg toe. Tim Peters scoorde voor Scheveningen, voor de oud-prof zijn tweede doelpunt van het seizoen. Twee minuten na de goal stichtte HHC’er Rob van der Leij nog gevaar in het zestienmetergebied van de gasten, zijn appel voor een strafschop werd genegeerd door de arbitrage.

Zodoende pakt Scheveningen de eerste overwinning in de Tweede Divisie, HHC blijft steken op nul punten. De nummer drie van vorig seizoen kent daarmee een matige start na twee speelrondes.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD