woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagHuizen strikt Assink als nieuwe trainer

Huizen strikt Assink als nieuwe trainer

Erik Assink zal komend seizoen aan de slag gaan bij Huizen. De oefenmeester maakte eerder al bekend dat hij zou gaan vertrekken bij SVZW, waar hij nu ruim een jaar aan de slag is. De trainer uit Almere tekende op De Wolfskamer voor één seizoen.

In Wierden geen succes

In tegenstelling tot veel van zijn vorige klussen lijkt zijn verblijf bij SVZW op een teleurstelling uit te lopen. Vorig seizoen stapte hij tussentijds in, maar ondanks winterse versterkingen slaagden de Zwaluwen er niet in om zich te handhaven in de Hoofdklasse. Een snelle rentree op dat niveau is ook nog allerminst zeker, want de brigade uit Wierden staat in de eerste klasse momenteel slechts vijfde.

Sterke jaren bij GVVV

Eerder was Assink wel zeer succesvol als trainer van onder meer FC Hilversum, IJsselmeervogels, Spakenburg, Ter Leede en GVVV. In Veenendaal was hij de afgelopen jaren actief en miste op een haar na de titel in de Topklasse Zaterdag. Deze werd uiteindelijk verspeeld in een beslissingsduel met Spakenburg. Vorig seizoen was de start moeizaam en werd hij al zeer vroeg in het seizoen ontslagen.

Opvolger Van de Pol

De inmiddels 59-jarige Assink zal komend seizoen de opvolger worden van Henk van de Pol. Die heeft onlangs laten weten de voorkeur aan zijn maatschappelijke carrière te gaan geven. Huizen staat momenteel laatste in de Derde Divisie Zaterdag, maar doordat de laatste twee wedstrijden voor de winterstop zijn gewonnen is de achterstand op de concurrentie wel geminimaliseerd.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD