dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieHSV Hoek verliest van Ajax maar promoveert naar Derde Divisie

HSV Hoek verliest van Ajax maar promoveert naar Derde Divisie

HSV Hoek is er zaterdagmiddag op het eigen sportpark in geslaagd om één ticket veilig te stellen voor de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De ploeg verloor tegen de amateurs van Ajax (1-2), maar had eerder al een ruime zege geboekt in Amsterdam (1-3).

Lastig
In de veertiende minuut kwam Ajax op voorsprong, dit mede door een fout achterin bij Hoek van Chergui. Fransberg kon de bal intikken waardoor de Amsterdammers weer hoop kregen op een stunt (0-1).  Twaalf minuten later was het wederom Fransberg die profiteerde van een blunder van De Backer (0-2). Hoek had het lastig en kwam in het eerste half uur niet aan voetballen toe. Ajax was na een half uur spelen zelfs dichtbij de 0-3, maar de inzet van Van Moerkerk verdween, tot opluchting van de in grote getale opgekomen Hoek-supporters, naast het doel.

Bevrijdende treffer
In de 52ste minuut was er opluchting bij alles en iedereen van Hoek. Bram Leroy krulde de bal in de kruising (1-2) waardoor Ajax weer op jacht moest naar een treffer om minimaal een verlenging af te kunnen dwingen. De Amsterdammers wisten echter het net van de tegenstander niet meer te vinden waardoor Hoek komend seizoen uit zal komen in de Derde Divisie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD