Volg ons
Uguz HSC'21

Derde Divisie Zondag

HSC’21-middenvelder Uguz na zwaar motorongeluk weer thuis

HSC’21-middenvelder Uguz na zwaar motorongeluk weer thuis

Cenk Uguz is weer thuis, nadat hij ruim een maand geleden betrokken raakte bij een zwaar motorongeluk. De voetballer van HSC’21 kreeg het ongeluk op 19 mei en werd gisteren (woensdag) ontslagen uit het ziekenhuis.

N18

Uguz reed op 19 mei over de provinciale weg N18 in Haaksbergen, toen hij met zijn motor in botsing kwam met een personenauto. De middenvelder werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht met een open gescheurde maag en aangetaste lever, nieren en mild. Ook bleek zijn bovenarm doormidden, kreeg hij een longembolie en liep hij gekneusde ribben op bij het ongeluk.  Ondanks meerdere operaties bleek gelukkig snel dat hij buiten levensgevaar was. Wel lag hij enige tijd op de intensive care. Daarna moest Uguz nog 4,5 week in het ziekenhuis blijven om te herstellen van de operaties en het zware ongeluk. Inmiddels is hij ontslagen uit het ziekenhuis.

Gezondheid

Dat Uguz inmiddels weer thuis is wil niet zeggen dat hij op korte termijn weer op het veld van HSC’21 staat. Daar is de 26-jarige speler momenteel niet veel mee bezig. “Voetbal is nu even iets minder belangrijk, want mijn gezondheid staat voorop”, vertelt hij in gesprek met Tubantia. “Ik ben wel een echte sportman, ik werk ook in een sportschool, daarom is het wel extra balen. Hoe de toekomst eruit ziet, dat is even afwachten. Misschien gaat het wel sneller dan gedacht. Voorlopig richt ik mij op mijn herstel.”

In gesprek met de krant had Uguz het ook over de weken na het ongeluk op de N18. “Na vierenhalve week in het ziekenhuis was ik er helemaal klaar mee. Het is helaas gebeurd, ik kan het niet meer terugdraaien. Het gaat heel langzaam weer de goede kant op.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag