donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagHSC'21-middenvelder Uguz na zwaar motorongeluk weer thuis

HSC’21-middenvelder Uguz na zwaar motorongeluk weer thuis

Cenk Uguz is weer thuis, nadat hij ruim een maand geleden betrokken raakte bij een zwaar motorongeluk. De voetballer van HSC’21 kreeg het ongeluk op 19 mei en werd gisteren (woensdag) ontslagen uit het ziekenhuis.

N18

Uguz reed op 19 mei over de provinciale weg N18 in Haaksbergen, toen hij met zijn motor in botsing kwam met een personenauto. De middenvelder werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht met een open gescheurde maag en aangetaste lever, nieren en mild. Ook bleek zijn bovenarm doormidden, kreeg hij een longembolie en liep hij gekneusde ribben op bij het ongeluk.  Ondanks meerdere operaties bleek gelukkig snel dat hij buiten levensgevaar was. Wel lag hij enige tijd op de intensive care. Daarna moest Uguz nog 4,5 week in het ziekenhuis blijven om te herstellen van de operaties en het zware ongeluk. Inmiddels is hij ontslagen uit het ziekenhuis.

Gezondheid

Dat Uguz inmiddels weer thuis is wil niet zeggen dat hij op korte termijn weer op het veld van HSC’21 staat. Daar is de 26-jarige speler momenteel niet veel mee bezig. “Voetbal is nu even iets minder belangrijk, want mijn gezondheid staat voorop”, vertelt hij in gesprek met Tubantia. “Ik ben wel een echte sportman, ik werk ook in een sportschool, daarom is het wel extra balen. Hoe de toekomst eruit ziet, dat is even afwachten. Misschien gaat het wel sneller dan gedacht. Voorlopig richt ik mij op mijn herstel.”

In gesprek met de krant had Uguz het ook over de weken na het ongeluk op de N18. “Na vierenhalve week in het ziekenhuis was ik er helemaal klaar mee. Het is helaas gebeurd, ik kan het niet meer terugdraaien. Het gaat heel langzaam weer de goede kant op.”

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD