vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieHSC'21 komt met voorstel voor nieuwe indeling Derde Divisie

HSC’21 komt met voorstel voor nieuwe indeling Derde Divisie

De indeling van de KNVB voor de Derde Divisie Zaterdag en Zondag blijft de gemoederen bezig houden. Na diverse brieven die richting Zeist werden gestuurd door clubs, komt HSC’21 nu met een voorstel voor een nieuwe indeling. Zij willen de Derde Divisie geografisch indelen.

Vijf beloftenteams

De KNVB maakte vorige week bekend dat er in de Derde Divisie Zaterdag liefst vijf beloftenteams zijn ingedeeld. In de Derde Divisie Zondag is maar één Jong-team ingedeeld. Dat is de amateurverenigingen uit de Derde Divisie Zaterdag tegen het zere been. De clubs komen nu in opstand en woensdag 28 juni lijkt een pittige confrontatie te worden tussen de clubs en de KNVB. In de aanloop daar naartoe is HSC’21 nu met een alternatief idee voor de indeling gekomen.

Regionale indeling

HSC’21 komt nu met het voorstel om clubs niet in te delen op basis van de speeldag, maar op basis van geografische ligging. Dat schrijft de voetbalclub in een brief aan de KNVB en alle zaterdag- en zondagclubs. Volgens HSC’21 kunnen de beloftenteams op die manier ook evenredig verdeeld worden. “HSC’21 is heeft altijd gepleit voor regionale indeling en dus ook weekend voetbal, met name vanwege reisafstanden en grotere kans op derby’s”, valt te lezen in de brief. “Gezien de problematiek van de indeling in de zaterdag 3e divisie ligt hier nu een mogelijkheid om tot een acceptabele oplossing te komen voor komende seizoen. Nadrukkelijk willen wij vermelden dat dit geheel los staat van de discussie wel/geen beloften in de amateurcompetitie.”

De indeling van de Derde Divisie Zaterdag en Derde Divisie Zondag komt er dan volgens het plan van HSC’21 als volgt uit te zien:

Noord: ACV, ADO’20, Be Quick 1887, DVS’33, Harkemase Boys, Hercules, HSC’21, Jong Groningen, Jong Twente, Jong Volendam, Magreb’90, De Meern, ODIN’59, OFC, ONS Sneek, Quick’20, Spakenburg, VVOG

Zuid: ASWH, Blauw Geel’38, Capelle, Dongen, DOVO, EVV, HBS, Jong Almere, Jong Graafschap, Jong Vitesse, JVC Cuijk, OJC Rosmalen, Quick, Quick Boys, Scheveningen, Spijkenisse, UNA, Westalndia.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD