Volg ons
HSC'21 sportpark kunstgras

Derde Divisie

HSC’21 komt met voorstel voor nieuwe indeling Derde Divisie

HSC’21 komt met voorstel voor nieuwe indeling Derde Divisie

De indeling van de KNVB voor de Derde Divisie Zaterdag en Zondag blijft de gemoederen bezig houden. Na diverse brieven die richting Zeist werden gestuurd door clubs, komt HSC’21 nu met een voorstel voor een nieuwe indeling. Zij willen de Derde Divisie geografisch indelen.

Vijf beloftenteams

De KNVB maakte vorige week bekend dat er in de Derde Divisie Zaterdag liefst vijf beloftenteams zijn ingedeeld. In de Derde Divisie Zondag is maar één Jong-team ingedeeld. Dat is de amateurverenigingen uit de Derde Divisie Zaterdag tegen het zere been. De clubs komen nu in opstand en woensdag 28 juni lijkt een pittige confrontatie te worden tussen de clubs en de KNVB. In de aanloop daar naartoe is HSC’21 nu met een alternatief idee voor de indeling gekomen.

Regionale indeling

HSC’21 komt nu met het voorstel om clubs niet in te delen op basis van de speeldag, maar op basis van geografische ligging. Dat schrijft de voetbalclub in een brief aan de KNVB en alle zaterdag- en zondagclubs. Volgens HSC’21 kunnen de beloftenteams op die manier ook evenredig verdeeld worden. “HSC’21 is heeft altijd gepleit voor regionale indeling en dus ook weekend voetbal, met name vanwege reisafstanden en grotere kans op derby’s”, valt te lezen in de brief. “Gezien de problematiek van de indeling in de zaterdag 3e divisie ligt hier nu een mogelijkheid om tot een acceptabele oplossing te komen voor komende seizoen. Nadrukkelijk willen wij vermelden dat dit geheel los staat van de discussie wel/geen beloften in de amateurcompetitie.”

De indeling van de Derde Divisie Zaterdag en Derde Divisie Zondag komt er dan volgens het plan van HSC’21 als volgt uit te zien:

Noord: ACV, ADO’20, Be Quick 1887, DVS’33, Harkemase Boys, Hercules, HSC’21, Jong Groningen, Jong Twente, Jong Volendam, Magreb’90, De Meern, ODIN’59, OFC, ONS Sneek, Quick’20, Spakenburg, VVOG

Zuid: ASWH, Blauw Geel’38, Capelle, Dongen, DOVO, EVV, HBS, Jong Almere, Jong Graafschap, Jong Vitesse, JVC Cuijk, OJC Rosmalen, Quick, Quick Boys, Scheveningen, Spijkenisse, UNA, Westalndia.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie