dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieHSC '21 wint derby van Quick '20, Dongen verslaat Be Quick 1887

HSC ’21 wint derby van Quick ’20, Dongen verslaat Be Quick 1887

De Overijsselse derby in de Derde Divisie Zondag is een prooi geworden voor HSC ’21, dat Quick ’20 versloeg. Dongen was op eigen veld te sterk voor Be Quick 1887, terwijl Hercules haar handjes dichtkneep met een nipte zege bij Jong De Graafschap. EVV boekte haar eerste zege door Blauw Geel ’38 te verslaan.

HSC ’21 – Quick ’20 2-1
HSC’21 heeft de Overijsselse twist tegen Quick’20 in haar voordeel beslist. Na een afwachtend begin was de eerste mogelijkheid voor Quick’20. Tien minuten voor rust was het echter raak voor de thuisploeg via Bas ter Hogt. Via Bas Postma kreeg HSC de kans op verdubbeling van de marge, maar hij scoorde niet. Na rust trachtte Quick op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar de Oldenzaalers waren slordig in de passing. HSC profiteerde daarvan, waarbij opnieuw Ter Hogt de doelpuntenmaker was. Een kwartier tijd maakte Quick ’20 het duel weer spannend. De ingevallen Jip Kemna tekende voor de 2-1. Frank Eulderink kreeg diep in blessuretijd nog rood wegens natrappen.

Dongen – Be Quick 1887 2-0
Het was Be Quick dat voor rust de gevaarlijkste ploeg was, maar gescoord werd er niet, mede dankzij goed keeperswerk van Dongen-doelman Jordy Zielhorst. Na de pauze kwam de thuisploeg aan de leiding door een eigen doelpunt van Be Quick. Dat inspireerde Dongen om op zoek te gaan een grotere marge, al kregen ook de Groningers kansen op de gelijkmaker. Vlak voor tijd besliste Thomas Schilders het duel: 2-0.

Jong De Graafschap – Hercules 1-2

In Doetinchem bood de eerste helft weinig vertier, al was Hercules iets gevaarlijker. Na de pauze moesten de beloften van De Graafschap met tien man verder na een rode kaart voor Vreman, die hard inkwam op Leroy Oehlers. Het was echter De Graafschap dat de leiding nam via Reijer van Doorn. De van een schorsing teruggekeerde Matthijs Blijham zorgde voor de gelijkmaker, waarna Tyrone Fonville de ietwat gelukkige 1-2 scoorde.

EVV – Blauw Geel ’38 1-0
EVV pakte de eerste driepunter van het seizoen. De enige treffer van het duel werd al vroeg gescoord door Rick Polman. Blauw Geel ’38 raakte nog wel de lat, maar wist niet tot de gelijkmaker te komen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD