dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseHoofdtrainer Franken start bij Achilles Veen: 'Leuke groep met veel talent'

Hoofdtrainer Franken start bij Achilles Veen: ‘Leuke groep met veel talent’

Maandagavond begon er een nieuw hoofdstuk in de trainerscarrière van Giovanni Franken. De oefenmeester staat dit seizoen aan het roer bij Achilles Veen na jarenlang te hebben gewerkt bij het Ridderkerkse RVVH. Hij wil dit seizoen attractief voetbal spelen met zijn nieuwe club en hoopt tot het einde mee te kunnen doen in de bovenste regionen van de hoofdklasse A.

Eerste training
Van 2013 tot en met 2018 was Franken (40) als trainer actief bij RVVH. Maandag was het geen trainingsveld in Ridderkerk, maar bij Achilles Veen.  ,,De eerste training is mij uitermate goed bevallen. Het is een leuke groep die ook nog eens over veel talent beschikt. De groep is voor een groot gedeelte intact gebleven en we hebben ons op een aantal posities kunnen versterken. ,,Het is voor mij een nieuwe periode in mijn loopbaan en ben blij dat ik de stap heb kunnen maken naar Achilles Veen. Ik hoop de club attractief voetbal voor te kunnen schotelen en prijzen te winnen. Dat is uiteindelijk wat deze club zou verdienen, aldus Franken tegenover Voetbal247.

Gezonde ambitie
De doelstelling is duidelijk voor het komende seizoen. ,,De huidige hoofdklasse A is een van de sterkste ooit. Wij willen graag eind april begin mei nog in een positie staan zodat wij mee kunnen spelen voor de prijzen. Dat is volgens mij een gezonde ambitie en geen obsessie, maar wel iets om samen van te dromen”, besluit de oefenmeester zijn verhaal.

Aanwinsten
Achilles Veen wist meerdere versterkingen binnen te halen. De nieuwelingen zijn: Ilias Zaimi (AFC), Soufiane Allach (FC Tilburg), Thomas Man (Jong Helmond Sport), Roel de Kruijk (Nivo Sparta), Rico Geeroms (sc ’t Zand), Melle Mandemakers (eigen jeugd) en Berry Sonnenschein (Oss’20).

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD