Volg ons

Tweede Divisie

‘Hoofdrolspeler’ Henrico Drost: ‘Voor mij hoefde Kees Spaan niet op te stappen’

‘Hoofdrolspeler’ Henrico Drost: ‘Voor mij hoefde Kees Spaan niet op te stappen’

Henrico Drost speelde ongewild de hoofdrol in de breuk tussen Kozakken Boys en technisch directeur Kees Spaan. De 33-jarige verdediger zag zijn overstap naar Werkendam geblokkeerd worden en koos daarop alsnog voor ASWH, met wie hij al langer in gesprek was.

,,In de dagen voorafgaand had ik alles doorgesproken met technisch directeur Kees Spaan”, blikt de routinier terug in het AD. ,,De verwachting was dat Kaj Ramsteijn alsnog zou kiezen voor FC Dordrecht, waardoor er ruimte was om een andere verdediger te halen. We waren er snel uit. Alles was voor elkaar, alleen de handtekening ontbrak nog. Totdat ik in Werkendam aankwam en van Kees begreep dat het bestuur mijn komst had geblokkeerd. Een opmerkelijke gang van zaken, waar ik verder ook geen invloed op had. Ik woon in Breda, dus was snel weer thuis, maar dit was wel een gekke belevenis. Kees heeft daarna aangegeven dat hij zijn functie zou neerleggen. Ik heb tegen hem gezegd dat hij voor mij niet hoefde op te stappen. Later heb ik ook nog contact gehad met voorzitter Henk de Goeij om zijn kant van het verhaal aan te horen.”

Bij ASWH treft Drost in trainer Rogier Veenstra een ‘oude bekende’: ,,Met trainer Rogier Veenstra heb ik een verleden. Ik heb hem als tegenstander gekend en heb ook nog met hem te maken gehad toen hij als sportjournalist werkzaam was. Rogier had aangegeven dat hij nog een ervaren centrumverdediger zocht voor het komend seizoen en dat zag ik wel zitten. Ik heb dit jaar nog de hoop gehad dat ik mijn profvoetballoopbaan mogelijk bij RKC Waalwijk kon voortzetten. Toen dat niet mogelijk bleek, ben ik verder gaan kijken. Ik heb een mooie carrière gehad, maar doe nu een stapje terug naar een competitie waarin de topploegen absoluut niet voor de onderkant van de Keuken Kampioen Divisie onderdoen.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie