vrijdag, 1 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieHoofdrol Stevens bij gelijkspel Go Ahead Eagles tegen Jong PSV

Hoofdrol Stevens bij gelijkspel Go Ahead Eagles tegen Jong PSV

Go Ahead Eagles en Jong PSV hebben beiden een punt overgehouden aan het inhaalduel dinsdagavond. In de Adelaarshorst werd het 1-1. Het was het eerste duel met Jan van Staa als coach van de Eagles.

Sneeuwvrij
Eerder werd het duel door hevige sneeuwval afgelast. Met dank aan het werk van vele vrijwilligers werd het veld in Deventer vandaag sneeuwvrij gemaakt, waardoor er nu wel gespeeld kon worden. Eagles kwam daarbij matig uit de startblokken en zag de Eindhovense beloften in de beginfase enkele grote kansen krijgen, met name via Nikolai Laursen en Matthias Verreth. Sam Hendriks deed wat terug door de lat te raken. Na een klein half uur was het alsnog raak via Donyell Malen, die niet adequaat uitverdedigen afstrafte: 0-1.

Herstel
Go Ahead kreeg vrijwel direct een grote kans op de gelijkmaker via Sjoerd Overgoor, maar hij miste. Het was vervolgens aan doelman Sonny Stevens te danken dat de Eagles niet verder op achterstand kwamen. Na rust startte de Deventer ploeg sterk met goede kansen voor Pieter Langedijk en opnieuw Overgoor. Het ontsnapte opnieuw toen de inzet van PSV’er Pascal Lundqvist op de paal belandde.

Ketser

Met wat fortuin kwam Go Ahead halverwege de tweede helft op gelijke hoogte. Doelman Yanick van Osch ging niet vrijuit op het schot van Stefano Beltrame, dat onder de doelman doorging: 1-1. In de slotfase zochten beide ploegen nog wel naar de winst, maar bleef het bij de gelijke eindstand.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD