vrijdag, december 3, 2021
HomeCompetitiesHoofdklasseHoofdklasser gebruikt maas in coronamaatregelen: 'Neem je eigen kruk mee'

Hoofdklasser gebruikt maas in coronamaatregelen: ‘Neem je eigen kruk mee’

Hoofdklasser Achilles Veen is van plan gebruik te gaan maken van een maas in de coronamaatregelen en roept haar leden en achterban op om hun eigen kruk of stoel mee te nemen naar het sportpark, om zo toch naar wedstrijden van het eerste elftal te kunnen kijken.

Daarmee speelt de club in op het feit dat kantines en het aangrenzende terras sinds enige tijd gelijkgesteld zijn aan de gewone horeca, waardoor volgens de club het dus is toestaan om vanaf het terras of de kantine te kijken naar de wedstrijden van de club.

,,Sportkantines zijn gelijkgesteld aan de horeca. Daarom stellen wij iedereen in staat om volgens die geldende regels zaterdag de wedstrijd tegen koploper Zwaluwen Vlaardingen bij te wonen. Dit kan op een zitplaats in onze kantine of op een kruk op ons buitenterras”, zegt Achilles Veen-voorzitter Henk Schreuders in het AD. ,Omdat wij niet voldoende zitplaatsen hebben, 120 in totaal in kantine en op buitenterras, heb ik gevraagd een stoel, liefst een wat hogere, mee van huis te nemen. Vraag mij niet waarom dit wel mag en mensen niet op afstand van elkaar in de buitenlucht rond het veld mogen staan.’’

Wel is voor bezoek aan de kantine of het terras een QR-code vereist. De voorzitter is zich ervan bewust dat hij de regels maximaal oprekt: ,,Natuurlijk schuurt het een beetje. Maar zo gaan wij het, met de regels in de hand, doen.’’

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS