woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlClubsEHCHoofdklasser EHC trekt eerste team terug uit competitie en riskeert stevige boete

Hoofdklasser EHC trekt eerste team terug uit competitie en riskeert stevige boete

Deze week heeft Hoofdklasser EHC uit Hoensbroek besloten om met onmiddellijke ingang het eerste elftal terug te trekken uit de competitie (Hoofdklasse B). Voorlopig het negatieve hoogtepunt van een vereniging die jarenlang de trots van het Limburgse amateurvoetbal was. Dit seizoen was het een ware trainersklucht in het Limburgse land. Paul Meulenberg begon aan het seizoen als hoofdtrainer. De slechte resultaten waren er de oorzaak van dat hij opgevolgd werd door ad-interim Hans van Tussenbroek, maar ook hij hield het niet lang vol bij EHC. Nummer 3 in het trainersrijtje was Mirsad Mujanovic. Amper een maand later was ook hij vertrokken uit Hoensbroek.

Jean Maas (een bekende in Hoensbroek met een EHC-voetbalverleden), wilde wel gaan proberen om met EHC iets aan de netelige situatie te gaan doen. EHC verblijft momenteel op een laatste plaats in de Hoofdklasse B met slechts 2 punten, een doelsaldo van 5 voor en 28 tegen maar ook met slechts 8 wedstrijden gespeeld.

De motivatie was echter ver te zoeken bij de selectie want het gebeurde met regelmaat dat de oefenmeester met slechts 9 spelers op de training stond. Geen situatie om de competitie mee te gaan vervolgen. Het bestuur greep dan ook in door het eerste elftal terug te trekken uit de competitie.

Maar dat terugtrekken kan nog wel eens een vervelend staartje gaan krijgen voor EHC in de vorm van een forse boete die de KNVB op kan gaan leggen: maximaal € 8000,00, zo staat in De Limburger te lezen. Voorzitter Ben Vlieger zit met zijn handen in het haar want hij zou niet weten waar hij het eventuele boetebedrag vandaan moet halen.
Het worden spannende weken in het bronsgroen eikenhout.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD