Volg ons

Exclusief

Hoofdklasse: twee clubs uit Noordwijk op titelkoers

Hoofdklasse: twee clubs uit Noordwijk op titelkoers

Langzaam valt de stand in de vier hoofdklassen ook in een beslissende plooi. Welke clubs maken goede kans op promotie naar de Derde Divisie en wie zit er op het vinkentouw? De komende tijd gaan we de ontwikkelingen in de hoofdklassen volgen.

Hoofdklasse A Zaterdag
Noordwijk lijkt dit seizoen eindelijk af te rekenen met de teleurstellende ervaringen in de afgelopen jaren. Twee keer liep de club op een haar na promotie mis, maar nu ligt de ervaren ploeg op koers voor het kampioenschap. Toch kwam er afgelopen zaterdag ineens een scheurtje in het blazoen. Op bezoek bij Jodan Boys leed Noordwijk de vierde nederlaag van het seizoen. De achterstand op de achtervolgers (het ambitieuze Stedoco: 7 punten en Ter Leede: 6 punten met een wedstrijd meer gespeeld) is nog altijd riant en zou genoeg moeten zijn. Maar met de ervaringen van de afgelopen jaren in het achterhoofd zal wellicht niet iedereen in Noordwijk daar honderd procent zeker van zijn. Noordwijk heeft in ieder geval via een periodetitel el een plekje in de play-offs veiliggesteld. Datzelfde geldt ook voor Ter Leede.

Hoofdklasse B Zaterdag
In de noord-oostelijke hoofdklasse ligt de strijd om de hoofdprijs nog helemaal open en is er regelmatig een andere koploper. Geen enkele ploeg presteert stabiel genoeg om zich favoriet te mogen noemen. Sinds zaterdag wordt de ranglijst aangevoerd door Eemdijk. De derde club van Spakenburg is misschien wel de grootste verrassing van het seizoen. SC Genemuiden lag daarvoor op pole position, maar heeft die plek na dikke nederlagen tegen DFS en AZSV uit handen gegeven. Naast Eemdijk (23-43) en SC Genemuiden (23-41) liggen ook Ajax (23-38), Berkum en Excelsior’31 (beiden 22-37) nog binnen schootsafstand van Eemdijk. De periodetitels waren een prooi voor Excelsior’31 en Eemdijk. In de derde periode gaat Urk, dat bezig is aan een ijzersterke serie, na drie duels aan kop.


Mark Zwagerman juicht euforisch na zijn goal namens Hollandia tegen SJC

Hoofdklasse A Zondag
Ook in de zondagse hoofdklasse A gaat een club uit Noordwijk aan kop. SJC dat vorig seizoen al opvallend debuteerde gaat sinds de start van de competitie aan de leiding. Op het oog heeft de ploeg een riante voorsprong, maar het beeld wordt nogal vertroebeld door het ongelijke aantal gespeelde wedstrijden. Qua verliespunten is nummer vijf Silvolde op 3 punten achterstand de naaste achtervolger, maar dan moeten de Achterhoekers nog wel eerst drie achterstallige duels winnen. Ook Hollandia (foto), Leonidas en Achilles 1894 staan nog aardig in de buurt, maar de inhaalwedstrijden in de komende weken moeten duidelijk maken, welke clubs uiteindelijk nog een bedreiging kunnen vormen voor SJC.

Hoofdklasse B Zondag
De meest waarschijnlijke promovendus is de koploper in de hoofdklasse B, OSS’20. De ploeg uit Oss gaat riant aan de leiding en verloor zelfs nog geen duel. Vorig seizoen haalde OSS’20 ook al de finale van de play-offs waarin het uiteindelijk onderuit ging tegen De Meern. Met 50 punten uit 22 wedstrijd ligt de club nu riant op kampioenskoers. De enige clubs die nog enigszins in het spoor kunnen volgen zijn Halsteren (20-37) en GOES (21-39). De andere clubs zijn helemaal uitgeschakeld. Gemert heeft zich al wel verzekerd van de play-offs, maar is na een sterke eerste periode flink weggezakt. De tweede periode ging naar OSS’20.

Discussieer mee!

Meer over Exclusief