maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseHoofdklasse-overzicht: O.S.S.'20 stelt titel nog een week uit

Hoofdklasse-overzicht: O.S.S.’20 stelt titel nog een week uit

Hoe staan de zaken ervoor in de top van de vier Hoofdklassen? Welke clubs zijn dichtbij promotie naar de Derde Divisie? Voetbal247.nl zet het weer voor je op een rijtje.

Zaterdag

Hoofdklasse A
In de hoofdklasse A verspeelde Hoek de laatste titelkansen. De Zeeuwen begonnen tegen Smitshoek weliswaar stromachtig en bouwde binnen acht minuten een 0-1 voorsprong op maar de 1-1 uitslag was uiteindelijk teleurstellend. De nummer drie van de ranglijst miste in het eerste bedrijf teveel kansen. In de slotfase was Smitshoek zelfs nog dichtbij een zege. SteDoCo kan Hoek zaterdag uit de top drie stoten bij een overwinning op Zwaluwen. De Hoornaars komen dan op 53 punten. Noordwijk kan bij een overwinning op degradatiekandidaat Nootdorp goede zaken doen in de titelstrijd. De bollenstreekclub kan de voorsprong op nummer twee Ter Leede vergroten tot zeven punten. Bij zo’n marge moet het wel heel vreemd lopen willen de Noordwijkers de titel dan nog uit handen geven.

Hoofdklasse B
In de hoofdklasse B genoten de kampioenskandidaten van een vrije zaterdag. Na de 0-2 zege bij NSC Nijkerk mag ook Berkum zich tot rijtje kanshebbers scharen. De ploeg van trainer Arno Hoekstra loste Ajax af in de top drie. Het wordt ongemeen spannend in de resterende drie wedstrijden. Koploper Eemdijk (52 punten) voelt de adem van SC Genemuiden (50 punten), Berkum (49 punten) en Ajax (47 punten) in de nek.

Zondag

Hoofdklasse A
Achilles’94 lieten tegen het degradatie knokkende DHC een lelijke steek vallen. De Delftenaren wonnen met 1-2. Daardoor blijft de marge tussen koploper SJC en Achilles’94 steken op vijf punten. De oud-prof Sjaak Polak heeft ongetwijfeld een appbericht met daarop een grote duim naar zijn DHC collega Rob de Lange gestuurd. SJC heeft zondag een ideale gelegenheid om de marge met Achilles’94 te vergroten tot acht punten. Winnen Hollandia (tegen SDO) en Leonidas (tegen De Bataven) op hun beurt hun inhaalwedstrijden dan is Achilles’94 zelfs uit de top drie verdwenen. De Assenaren moeten op donderdag 10 mei nog inhalen tegen het al gedegradeerde Jong Achilles’29 en kunnen het verloren terrein dan weer enigszins goed maken.

Hoofdklasse B
O.S.S’20 verzuimde tegen UDI’19 (2-2) de titel binnen te slepen. O.S.S’20-trainer Bertran Kreekels was des duivels: ,,We straalden niet uit dat we kampioen wilden worden”, zo liet hij het Brabants Dagblad optekenen. Mogelijk kan de kampioensvlag deze week wel al in top zonder dat de geel blauwe formatie zelf in actie hoeven te komen. Naaste achtervolger Halsteren, die op hun beurt 2-2 gelijkspeelde tegen Vlissingen, moet dan op 6 of 9 mei een van de inhaalduels tegen UDI’19 uit of Gemert thuis niet winnen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD