zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseHoofdklasse B: Zevenklapper SC Genemuiden, Urk leidt eerste puntverlies

Hoofdklasse B: Zevenklapper SC Genemuiden, Urk leidt eerste puntverlies

In de Hoofdklasse B heeft Genemuiden een klinkende zege geboekt op Noordscheschut. Urk leed het eerste puntverlies op bezoek bij DETO en Volendam won op eigen veld van Berkum.

Genemuiden beleefde een gemakkelijke middag op bezoek bij Noordscheschut. De ploeg uit de Tapijtstad haalde met 0-7 uit. In de tiende minuut stond de eerste treffer al op het scorebord. Nick Buitink kopte raak uit een hoekschop van Nouredinne Boutzamarr. Niet veel later stond het al 0-2 door een doelpunt van Rens van Benthem. Ook bij deze goal was Boutzamarr de aangever. De ban was gebroken en Genemuiden liep uit naar een 0-7 overwinning. Tweemaal Sijmen Eenkhoorn, tweemaal Kay Velda (waaronder een schitterende vrije trap) en nogmaals Rens van Benthem waren trefzeker. Door de nederlaag wacht Noordscheschut nog altijd op het eerste punt van het nieuwe seizoen.

SDC Putten, dat tot vandaag ook nog puntloos was, kon wel het eerste punt bijschrijven. In een niet al te hoogstaande wedstrijd werd gelijkgespeeld tegen Buitenpost: 0-0. Robin Huisman de Jong miste vlak voor tijd nog wel een penalty namens de Friezen. Ook HZVV en Swift scoorden niet: 0-0.

Volendam hield de punten op het eigen sportpark door een 4-2 overwinning op Berkum. De ploeg uit Zwolle kwam na 13 minuten nog wel aan de leiding door Chris van der Meulen, maar Volendam repareerde de schade binnen 10 minuten door doelpunten van Stan Veerman en Pieter Kroon. Na de thee werd de Volendamse voorsprong verder vergroot via Daan Steur en Dave Zwarthoed. Frank van de Burg gaf de stand voor Berkum nog wel een iets dragelijker aanzien, maar na 90 minuten was de 4-2 nederlaag een feit.

Eemdijk sloeg rondom de rust 2 keer toe op bezoek bij AZSV. Vlak voor rust scoorde Rick Blokhuis, even na de pauze werd het 0-2 door Frank Heus. Met nog iets meer dan 20 minuten op de klok kwam AZSV terug tot 1-2 en kreeg in die periode ook vele mooie kansen op de gelijkmaker. Eemdijk werd meermaals gered door paal en lat. De 2-2 leek dus in de lucht te hangen, maar in blessuretijd maakte Argjend Selimi aan alle onzekerheid een einde met de 1-3.

Foto: EJH Photography.com

Flevo Boys won op eigen veld met 3-0 van NSC. Halverwege de eerste helft kwam de ploeg uit Emmeloord op voorsprong door Johan Tiems. Na de goal nam NSC meer initiatief en zette die lijn na de rust door. De Nijkerkers slaagden er echter niet in om de gelijkmaker te produceren, waardoor Flevo Boys uitliep naar een 3-0 overwinning door doelpunten van Younes el Ghamarti en Yumé Ramos.

Urk leed op bezoek bij DETO het eerste puntverlies van dit seizoen. De koploper speelde met 1-1 gelijk. Na een eerste helft waarin beide ploegen er regelmatig gevaarlijk uitkwamen, kwam DETO op slag van rust aan de leiding via Bas Postma. Johannes Schrijver bracht 20 minuten na rust de stand weer in evenwicht. Zowel Urk als DETO gingen nog op zoek naar de overwinning, maar ondanks de nodige kansen en een spannende slotfase kwam er geen winnaar. DETO eindigde de wedstrijd wel met een man minder; Soumaoro zag 12 minuten voor tijd de rode kaart wegens natrappen. De Dijk won op eigen veld van ONS Sneek: 2-1.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD