vrijdag, december 3, 2021
HomeCompetitiesHoofdklasseHoofdklasse B | Volendam niet langs 10 man DETO, laagvliegers sprokkelen punten

Hoofdklasse B | Volendam niet langs 10 man DETO, laagvliegers sprokkelen punten

In de Hoofdklasse B is Genemuiden nog altijd de koploper. Op bezoek bij Buitenpost werd met 1-2 gewonnen. Onderin de stand behaalden veel laag geklasseerde ploegen vanmiddag punten.

Genemuiden blijft aan kop in de Hoofdklasse B. Op bezoek bij Buitenpost werd met 1-2 gewonnen. De Friezen hielden de koploper een helft goed in bedwang, maar 5 minuten na rust was het Kay Velda die de 0-1 op het scorebord zette. Diezelfde Velda was een kwartier voor tijd verantwoordelijk voor de 0-2, door een toegekende strafschop te benutten. Rob Schokker zorgde in de laatste minuut van de officiële speeltijd nog wel voor de aansluitingstreffer, maar de 1-2 kwam te laat voor Buitenpost om nog iets aan de wedstrijd over te houden.

Eemdijk en Berkum stonden lang op 0-0. Beide ploegen kregen wel wat kansen, maar lang schortte het aan de afronding. Tot Nigel van Zelst een kwartier voor tijd de meest alerte was bij een corner: 1-0. Marc van der Meulen raakte vlak voor tijd nog de paal namens Berkum, maar de gelijkmaker bleef uit, waardoor Eemdijk de derde plaats nu weer in handen heeft en Berkum zichzelf terugvindt op een teleurstellende dertiende plek.

Ook Urk beslechte het duel tegen HZVV pas in de slotfase. De ploeg van Gert Jan Karsten kreeg mooie mogelijkheden de rekening al eerder te openen. Zo raakte Lucas Nagel in de eerste helft tweemaal de lat en ging in de tweede helft een kopbal van Lucas Schraal op de paal. HZVV zette daar prima spel tegenover en was regelmatig gevaarlijk in de omschakeling, waardoor er een open wedstrijd ontstond. 10 Minuten voor het einde was het dan toch raak voor Urk. Iede Nentjes scoorde de 1-0 met een mooie uithaal. Toen Pieter Brands 4 minuten later de 2-0 aan liet tekenen, was de wedstrijd beslist.

DETO leek een moeilijke middag tegemoet te gaan in de thuiswedstrijd tegen Volendam. De Wijdbroeken leverden een prima eerste helft af en stonden vlak voor rust dan ook met 0-1 aan de leiding door een doelpunt van Pieter Kroon. Toen DETO-keeper Roberto Stopel na vermeend hands buiten de 16 ook nog het veld moest verlaten met een rode kaart en DETO met één man minder verder moest leek niets een Volendamse zege nog in de weg te staan. Niets was echter minder waar. Na een overtreding van de Volendam-goalie in het eigen strafschopgebied kreeg DETO op slag van rust een penalty die werd benut door Kai Wesselink.

Na de thee was Volendam geen schim meer van de ploeg die het in de eerste helft was. Het kreeg nauwelijks kansen terwijl DETO er met een man minder wel een aantal maal in slaagde om gevaar te stichten. De 1-2 voorsprong voor de Noord-Hollanders kwam dan ook wat gelukkig tot stand, 20 minuten voor tijd viel een van richting veranderd schot binnen.

DETO bleef strijdbaar, en zag de strijdlust in de slotfase beloond met de gelijkmaker. In de laatste minuut van de officiële speeltijd was het Coplan Soumaoro die de bal na een vrije trap binnenwerkte, en er op die manier voor zorgde dat de ploeg uit Vriezenveen met 10 man toch nog een punt overhield.

Onderin de stand won ONS Sneek op bezoek bij directe concurrent NSC. Na een openingsfase waarin de Nijkerkers beter waren, trok de ploeg van Jan Vlap het initiatief gedurende de eerste helft meer naar zich toe, en kwam na een klein halfuur spelen aan de leiding door Gerben Visser. Lang kon ONS niet van de voorsprong genieten, want even later stond het alweer 1-1 door een fraai afstandsschot van Redouan Hazzat. Net voor de pauze was Gerben Visser opnieuw belangrijk voor de bezoekers, hij zorgde voor de 1-2 ruststand. In de tweede helft kregen beide ploegen nog wel kansen op meer doelpunten, maar de stand bleef onveranderd.

In diezelfde regionen van de ranglijst behaalde ook De Dijk belangrijke punten. Op bezoek bij Flevo Boys toonden de Amsterdammers zich in de eerste helft effectief in het omgaan met de spaarzame kansen: 0-2. In de slotfase werd het ook nog 0-3, waardoor de 3 punten meegingen naar Amsterdam. SDC Putten kan na het gelijkspel (0-0 op eigen veld tegen Swift) ook weer 1 puntje bijschrijven. Waar veel concurrenten dus punten sprokkelden, gold dat niet voor Noordscheschut. De nummer laatst verloor thuis van AZSV:1-3

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS