zondag, maart 7, 2021
Home Competities Hoofdklasse OVERZICHT | Hoofdklasse B: Van Zelst maakt er 5 voor Eemdijk, Flevo...

OVERZICHT | Hoofdklasse B: Van Zelst maakt er 5 voor Eemdijk, Flevo Boys aan kop

Flevo boys is de enige ploeg in de Hoofdklasse B die nog zonder puntenverlies is. Op bezoek bij Buitenpost werd de derde zege van het seizoen behaald. Bij Eemdijk viel Nigel van Zelst op door het maken van maar liefst 5 goals. Sneek en Noordscheschut wachten nog altijd op het eerste punt.

- Advertentie -

Flevo Boys is ook na 3 wedstrijden nog foutloos. Op bezoek bij Buitenpost werd een eenvoudige 0-4 zege geboekt. Na een weinig verheffende eerste helft met een 0-0 ruststand tot gevolg, kwam de ploeg uit Emmeloord na de pauze beduidend sterker uit de kleedkamer. Yander Zandbergen tekende al snel voor de 0-1, waarna Flevo Boys verschillende kansen kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien. Toch duurde het nog tot zo’n 20 minuten voor tijd voor de 0-2 viel, gemaakt door Robin Zuidema. In het restant van de wedstrijd liep Flevo Boys nog uit naar 0-4 door Yume Ramos en een eigen goal van Wim de Vries.

SDC Putten is de koppositie kwijt na een nederlaag bij Genemuiden. Na 13 minuten kwam de ploeg uit de tapijtstad aan de leiding via Omar Kavak. Jur van Dalfsen maakte 20 minuten voor tijd de tweede treffer. Putten stond toen al met 10 man, nadat Bruce Lucke zijn tweede gele kaart had gekregen.

Voor het aanwezige publiek op de Vormt maakten Urk en Berkum er een aantrekkelijk duel van. Aan het eind van een eerste helft waarin beide ploegen kansen kregen kwam Berkum via Johnsen Bacuna aan de leiding. In de vijf minuten na rust had Berkum 2 grote kansen om de voorsprong te vergroten, maar Van der Meulen en Bacuna wisten niet te scoren. Urk deed dit even later wel; Lucas Schraal was de maker van de 1-1. In het restant van de wedstrijd gingen beide ploegen nog wel voor de winst, waarbij Urk in de slotfase nog een aantal grote kansen creëerde, maar een winnaar kwam er niet meer.

Eemdijk kende weinig moeite met DETO. Op de eigen Vinken waren de Diekers zeer regelmatig gevaarlijk voor de goal van de tegenstander en werd met 5-0 gewonnen. Bijzonder daarbij was dat Nigel van Zelst alle goals voor zijn rekening nam. Binnen 37 minuten had hij zijn hattrick compleet, in de tweede helft volgden nog 2 treffers.

HZVV heeft het sterke optreden tegen Urk een prima vervolg gegeven. In het uitduel bij Noordscheschut werd met 1-4 gewonnen. De ploeg uit Hoogeveen begon aanvallend aan het duel en dat resulteerde na 24 minuten spelen in de 0-1 van Sander Dzemidzic. Jos Kroezen trok in de blessuretijd van de eerste helft de stand nog wel gelijk, maar zoals ook vorige week tegen Urk het geval was sloeg HZVV in het kwartier na rust toe. Yoran Popovic, vorige week ook al de grote man met 3 doelpunten, maakte de 1-2 en 1-3, de tweede uit een penalty. Het slotakkoord was voor Dzemidzic, hij maakte de 1-4.

AZSV begon goed aan de competitie, maar de ploeg uit Aalten moest vanmiddag tegen Volendam toch een flinke nederlaag slikken. Binnen 38 minuten stond het al 3-0 voor de Noord-Hollanders door doelpunten van Pieter Kroon, Stan Veerman en Jeffery Veerman. Even kwam AZSV dichterbij via Jardell Kruidbos, maar nog voor de scheidsrechter voor de rust had gefloten had Volendam de marge alweer teruggebracht tot 3 via Jens Kras. Kars Vierwind deed in de tweede helft nog iets terug namens AZSV, maar Jens Kras bepaalde, met zijn tweede van de middag, de eindstand op 5-2.

Twee ploegen die tot vanmiddag nog wachten op de eerste punten, De Dijk en NSC, troffen elkaar vanmiddag in Amsterdam. De wedstrijd werd een prooi voor de Nijkerkers: 0-3. Bij rust stond het al 0-2 door Jonathan Martina en Yannick Cornelisz, laatstgenoemde uit een penalty. In de tweede helft kreeg De Dijk de kans om de wedstrijd weer spannend te maken, Steven van Zanten kreeg een rode kaart en de Amsterdammers een penalty. Deze werd echter gestopt door NSC-goalie Van Willige. Vlak daarna maakte Martina zijn tweede van de middag en besliste daarmee de wedstrijd definitief.

Nadat Swift vorige week niet in actie kon komen door coronabesmettingen binnen de selectie, stond de ploeg uit Amsterdam vandaag weer op het veld in het uitduel met ONS Sneek, dat nog wacht op de eerste punten. Lang zag het er naar uit dat de wedstrijd zou eindigen in een gelijkspel. Na een goed half uur zette Daan Sutorius de bezoekers aan de leiding, Nick Kleen maakte 8 minuten na rust gelijk. Diep in blessuretijd viel toch nog de 1-2 voor Swift, waardoor ONS nog altijd puntloos is.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES