HomeCompetitiesHoofdklasseHoofdklasse B | Urk wint overtuigend van Flevo Boys, DETO - Noordscheschut...

Hoofdklasse B | Urk wint overtuigend van Flevo Boys, DETO – Noordscheschut gestaakt

In de vijfde speelronde van de Hoofdklasse B is Urk er in geslaagd de koppositie te behouden. Op eigen veld werd met 3-0 gewonnen van provinciegenoot Flevo Boys. Genemuiden ging onderuit bij HZVV en het treffen tussen DETO en Noordscheschut werd na een half uur gestaakt.

Urk blijft na 5 speelrondes de trotse koploper in de Hoofdklasse B. De ploeg van Gert-Jan Karsten won op eigen veld overtuigend met 3-0 van Flevo Boys. In een sterk eerste kwartier kwam Urk op de eigen Vormt aan de leiding door een goal van Hessel Snoek. Na de 1-0 meldde Flevo Boys zich meer in de wedstrijd en ontstond een boeiende eerste helft met veel inzet van beide kanten Na de pauze was Urk beduidend beter en drukte dit ook uit in de score. Hessel snoek was de grote man en maakte met nog 2 treffers zijn hattrick compleet: 3-0.

Eemdijk wist de 3 punten op het eigen sportpark te houden, maar moest daarvoor wel tot het gaatje gaan tegen De Dijk. Na 50 minuten stonden de Amsterdammers namelijk op een 0-2 voorsprong. Nigel van Zelst zorgde in de 66e minuut voor de aansluitingstreffer, waardoor het duel weer spannend werd. In minuut 90 kwam Eemdijk op gelijke hoogte via ‘Appie’ Loukili. Een gelijkspel leek dus het eindresultaat te gaan worden, maar in blessuretijd zorgde Rick Blokhuis met zijn doelpunt alsnog voor een 3-2 zege van de Diekers.

Ook bij de derby tussen NSC en SDC Putten viel de winnende goal pas in de extra tijd. In minuut 79 schoot Armando van Breda Putten nog aan de leiding, waardoor de ploeg even mocht hopen op de eerste driepunter van het seizoen. Lang duurde de vreugde niet, want NSC reageerde razendsnel met de 1-1 van Mauro Peters. In blessuretijd slaagde NSC, dat in de tweede helft de beter spelende ploeg was, er zelfs nog in om de 3 punten in eigen huis te houden; Yannick Cornelisz was de maker van de 2-1.

Genemuiden is de hele competitie al aardig op schot, maar tegen HZVV wist de ploeg uit Overijssel niet tot scoren te komen. HZVV deed dit wel tweemaal, beide doelpunten werden gemaakt door Sander Dzemidzic, de eerste uit een strafschop: 2-0.

Bij ONS Sneek-Volendam had keeper Boersma van ONS een hoofdrol. De sluitpost hield zijn ploeg regelmatig op de been met puike reddingen. Hoewel Volendam in de eerste helft de betere was, ging Sneek met een voorsprong aan de thee door een doelpunt van Gerben Visser. Twintig minuten na rust werd het zelfs 2-0 toen Wesley Tankin een penalty benutte. In de minuten die volgden repareerde Volendam de schade via Niels Kroon en Joey Tol, maar ONS Sneek sloeg in de slotfase wederom toe via Gerben Visser: 3-2.

Buitenpost blijft verrassend goed presteren in de Hoofdklasse. Op eigen veld werd AZSV met 3-0 geklopt. Willem de Boer was verantwoordelijk voor 2 doelpunten, Jorn Jongsma maakte vlak voor tijd de 3-0. Smet op de zege was ongetwijfeld het uitvallen van Robin
Huisman de Jong met een hoofdblessure, waardoor de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd. Door de zege en de misstap van Genemuiden bezetten de Friezen nu de tweede plaats.

Berkum won op eigen veld met 2-1 van Swift. Na een gelijkopgaande eerste helft stond het bij rust 1-1 door doelpunten van Jelle Spanninga voor Swift en Johnsen Bacuna voor Berkum. Chris van der Meulen zorgde met zijn doelpunt 18 minuten voor tijd voor de 2-1 zege voor de ploeg uit Zwolle, juist in een fase dat Swift meer en meer aandrong. De Amsterdammers eindigden het duel overigens met een man minder, vlak voor tijd zag Alpha Jurka een rode kaart.

DETO – Noordscheschut werd bij een 1-0 stand na 20 minuten spelen definitief gestaakt. Reden hiervoor was een zware blessure bij Kevin Koster. De Noordscheschut-verdediger liep een gebroken enkel op, nadat hij geraakt werd door DETO-aanvoerder Ter Avest die daarvoor een rode kaart kreeg.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.