zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseHoofdklasse B: Top 3 maakt geen fout, zesklapper voor NSC

Hoofdklasse B: Top 3 maakt geen fout, zesklapper voor NSC

In de Hoofdklasse B heeft de top 3 geen punten laten liggen. Putten won op bezoek bij Purmersteijn, Genemuiden bij HZVV en Swift hield drie punten over aan het treffen met Buitenpost.

SDC Putten blijft koploper door een 0-2 zege bij Purmersteijn. Al in de zeventiende minuut moest de ploeg uit Purmerend verder met 10 spelers na een directe rode kaart. Toch kreeg de ploeg met één man minder verschillende grote kansen, maar het doelpunt viel vlak voor rust in het voordeel van de bezoekers. Jefta van den Broek was de doelpuntenmaker. Tien minuten na rust maakte Wilbert Thomassen er 0-2 van.

Genemuiden won van HZVV. In Hoogeveen werd het 2-3. Al in de vierde minuut kwam de ploeg uit de tapijtstad op voorsprong door een doelpunt van Kay Velda. Na een half uur was het weer gelijk door Yoran Popovic. Omar Kavak was wederom van grote waarde voor Genemuiden, hij maakte de 1-2 vlak voor rust en de 1-3 na ruim een uur spelen, juist in een fase dat HZVV aanzette. Fabian Stevens bracht zes minuten voor tijd de spanning nog wel terug in de wedstrijd, maar de 2-3 kwam voor HZVV te laat om nog een punt te bemachtigen.

Swift blijft goed meedoen bovenin de hoofdklasse. De Amsterdammers wonnen met 0-2 van Buitenpost. Yilmaz was de grote man door in de 10 minuten voor rust te tekenen voor beide doelpunten.

Staphorst kan de bovenste plaatsen voorlopig even uit het hoofd zetten. Na de nederlaag tegen Swift vorige week werd er vanmiddag verloren van Eemdijk. De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg kwam in de 16de minuut op voorsprong door een fraaie afstandsknal van Klaas de Graaf. In de 69ste minuut kreeg Eemdijk een penalty nadat Van Houten namens Staphorst de bal met de hand uit het doel tikte. Hiervoor kreeg hij ook een directe rode kaart. De penalty werd benut door Bas Buimer, die daarmee de eindstand op het bord zette. Ook Eemdijk eindigde het duel niet met 11 spelers, vlak voor tijd kreeg Jaap de Graaf zijn tweede gele kaart.

ACV was de betere ploeg in het treffen met Berkum, maar het duurde tot na rust voordat dat werd uitgedrukt in de score. Ezra Schrijver zorgde op aangeven van Justin Mulder in de 59ste minuut voor de 0-1. In de slotfase, juist toen Berkum iets meer aanzette, besliste Arjen Hagenauw met een snoeiharde kopbal de wedstrijd: 0-2.

NSC deelde een pak slaag uit aan DETO Twenterand. In Nijkerk werd het 6-1. Al binnen 2 minuten stond het 1-0 door een doelpunt van Redouan Hazzat. In de 36ste minuut was het Jonathan Martina die zijn basisdebuut opluisterde met een doelpunt: 2-0. In het restant van de eerste helft nam NSC verder afstand doordat Hazzat en Martina beiden nog eens trefzeker waren. Bovendien kreeg Nahrwold namens DETO een rode kaart. In de tweede helft maakte Yordi Grovenstein den vijfde en zesde voor NSC, Maarten Jansen redde de Twentse eer.

De Dijk pakte het eerste punt in de hoofdklasse. De hekkensluiter speelde in en tegen Volendam met 2-2 gelijk.

De polder derby tussen Urk en Flevo Boys eindigde zoals hij begon: 0-0. In de derde minuut had Gerrit Tol, voorafgaand aan het duel gehuldigd voor zijn 250ste wedstrijd bij Urk, de 1-0 op zijn schoen, maar zijn kiezelharde schot eindigde op de lat. Na een gelijkopgaande eerste helft met weinig grote kansen, was Urk na rust beduidend sterker. De grootste kans was voor Jelle de Boer, maar wederom voorkwam de lat een treffer voor Urk. Flevo Boys liet in de slotfase ook nog van zich spreken, maar Frank Post zag zijn inzet rakelings voorlangs gaan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD