zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseHoofdklasse B: Titelstrijd blijft spannend tot de laatste dag

Hoofdklasse B: Titelstrijd blijft spannend tot de laatste dag

De titelstrijd in de Hoofdklasse B wordt pas op de laatste speeldag beslist. De top 3 pakte de volle buit. Ook onderin is, buiten de degradatie van SVZW, nog geen enkele beslissing gevallen. De ploegen die strijden om lijfsbehoud verloren alle vier. Door de zege van Sparta Nijkerk en het gelijkspel van AZSV zijn de Nijkerkers periodekampioen en dus verzekerd van deelname aan de play-offs, mits zij op de slotdag de koppositie verspelen.

Sparta Nijkerk houdt de koppositie vast door een 3-0 zege op Berkum. Na een slappe eerste helft van de Nijkerkers, trok de koploper in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe. Rob Diederik opende vlak na rust de score, Frank Heus en Donny van der Wal gooiden het duel vlak voor tijd in het slot.

Nummer 2 Excelsior’31 kende geen gemakkelijke middag bij het al gedegradeerde SVZW. In Wierden kwam Excelsior vlak na rust zelfs op achterstand door een doelpunt van Frank Smit. In de laatste 20 minuten wist de ploeg uit Rijssen de wedstrijd echter in haar voordeel om te keren, door twee doelpunten van Hielke Penterman.

Ook Staphorst kende een moeilijke middag. In Wezep werd met 1-2 gewonnen van WHC. De nummer 3 van de ranglijst was in de eerste helft de bovenliggende partij, en kwam vlak voor rust op voorsprong door een treffer van Martijn Brakke, die een rebound binnenwerkte. In de tweede helft meldde WHC zich meer in de wedstrijd en dat resulteerde in de 55ste minuut in de gelijkmaker, Nathan Duim ronde een schitterende aanval af: 1-1. Lang leek het erop dat de titelaspiraties voor Staphorst voorbij zouden zijn, maar Thijs Gerlofs hielt de droom in leven door vlak voor tijd de 1-1 te maken. Voor WHC, nu op een pd-plaats, rest volgende week het allesbeslissende duel met DETO. De ploeg uit Vriezeveen kan bij winst nog over WHC heen, wat zou betekenen dat de ploeg uit Wezep alsnog rechtstreeks degradeert.

DETO verloor met 3-0 van Flevo Boys. In de eerste helft ging de strijd gelijk op, in de tweede helft was Flevo Boys duidelijk de betere ploeg. Madih Doufikar en tweemaal Frank Post waren de doelpuntenmakers. Door de andere resultaten mag DETO nog steeds hopen op nacompetitie.

Buitenpost verloor de thuiswedstrijd tegen Urk met 0-2. Hessel Snoek in de eerste en Marinus Snoek in de tweede helft waren trefzeker voor Urk. Door de andere uitslagen blijft Buitenpost vooralsnog op de veilige twaalfde plaats staan, maar is het nog steeds niet zeker van rechtstreekse handhaving.

CSV Apeldoorn leek lang op weg naar een overwinning en daarmee de veilige twaalfde plaats, maar bleef uiteindelijk met lege handen. De thuiswedstrijd tegen DUNO ging met 2-3 verloren. DUNO nam in de 7de minuut de leiding door een doelpunt van Roy Talsma. Vlak daarna kwam CSV bijna op gelijke hoogte, Jamarro Diks zag zijn inzet echter op de paal belanden. Er ontwikkelde zich een wedstrijd met vele grote kansen. In de 44ste minuut schoot Sissing namens DUNO op de lat en vlak daarna maakte CSV Apeldoorn de gelijkmaker. Sebastian van Laar, die eerder een inzet in het zijnet zag belanden, was nu wel trefzeker. Vlak na Rust kwam CSV zelfs op voorsprong, Steven van Es maakte de 2-1 op aangeven van Jamarro Diks. Toch was het DUNO dat er uiteindelijk met de winst vandoor ging: in de 72ste minuut maakte Roy Talsma 2-2 uit een penalty en 7 minuten later werd het 2-3 door Shapoul Ali. Door de nederlaag blijft CSV op een PD plek staan.

SC Genemuiden en SDC Putten waren al uitgespeeld en hielden elkaar in Genemuiden op 1-1. Jan Hooiveld werkte in de 28ste minuut een voorzet van Omar Kavak binnen: 1-0. SDC Putten kwam in de 63ste minuut weer op gelijke hoogte door een goal van Rick van de Brink. Een mooi moment was er een paar minuten voor tijd, toen Anne van der Kolk een publiekswissel kreeg. De aanvaller speelde vandaag, na 12 seizoenen, zijn laatste thuiswedstrijd voor SC Genemuiden.

Subtoppers AZSV en ACV scoorden niet. In Aalten bleef het 0-0.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD