zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseHoofdklasse B: Staphorst wint topper van Eemdijk, SDC Putten geeft belangrijke voorsprong...

Hoofdklasse B: Staphorst wint topper van Eemdijk, SDC Putten geeft belangrijke voorsprong uit handen

In de Hoofdklasse B heeft Staphorst een volgende stap gezet op weg naar de titel. Het won de topper tegen nummer 2 Eemdijk op eigen veld met 3-0 en zet de achtervolger uit Spakenburg daarmee op een achterstand van 6 punten.

Een droomstart voor Staphorst in het thuisduel met naaste achtervolger Eemdijk. Al na twee minuten stond het 1-0 door een doelpunt van Johnny de Vries, die de bal onderschepte na matig verdedigen. Even daarna was Wouter Beukers er verantwoordelijk voor dat de achterstand voor de Diekers niet groter werd. Hij redde fraai op een vrije trap van Pascal Mulder. Vlak voor rust werd het alsnog 2-0. Martijn Brakke mocht geheel vrijstaand een vrije trap binnenkoppen. Na rust was Eemdijk wel wat gevaarlijker dan in het eerste bedrijf, een schot van Jeffrey van den Dikkenberg en een kopbal van Bas Buimer gingen over het doel. Toch slaagde de ploeg van Willem Romp er niet in de aansluitingstreffer te maken. Een klein kwartier voor tijd besliste Staphorst het duel via Martijn Brakke, die de 3-0 binnentikte. Door de winst op Eemdijk en de halve misstap van ACV op Urk is de voorsprong van Staphorst op de nummer 2 nu 5 punten.

ACV wist niet optimaal te profiteren van de misstap van Eemdijk. Op Urk speelde het met 2-2 gelijk. Lucas Schraal was in de eerste helft de grote man aan de zijde van Urk, hij zette met twee treffers de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. In de tweede helft oogde ACV feller en kwam het al snel terug tot 2-1 via Marco van der Heide. Lang leek het daar ook bij te blijven, maar via een penalty in blessuretijd hielden de Assenaren toch nog een punt over. ACV staat tweede, wel met 5 punten achterstand op Staphorst.

Berkum kende geen genade met Buitenpost. De Zwollenaren wonnen op het eigen sportpark met 5-0. Michel van Aggele, die even daarvoor nog een grote kans miste, tekende in de 19e minuut voor de openingstreffer. Met een mooie schijnbeweging zette hij zichzelf vrij voor de doelman en wist te scoren. Vlak voor rust werd het 2-0. Chris van der Meulen was trefzeker op aangeven van Silvan Karsbergen. Vijf minuten na rust gooide Berkum de wedstrijd in het slot met de 3-0, wederom gescoord door Chris van der Meulen. In het restant van de tweede helft liepen de Zwollenaren nog uit naar 5-0 door treffers van Jonathan van Marle en Jasper van der Stouw.

Er gebeurde voldoende op het sportpark van Genemuiden in de thuiswedstrijd tegen HZVV. Na een openingsfase waarin beide ploegen mogelijkheden kregen, kreeg de thuisclub in de 18e minuut een penalty, die benut werd door Omar Kavak. In de slotminuut van de eerste helft maakte HZVV gelijk via Alex Zomer. Vlak daarna kreeg Rens van Benthem namens Genemuiden zijn tweede gele kaart. In de tweede helft profiteerde HZVV optimaal van de man meer situatie en nam het een 1-3 voorsprong door doelpunten van Lorenzo Valente en Romano Djababoe. Toch werd het in de laatste minuten nog spannend, omdat Genemuiden een tweede strafschop kreeg. Deze werd benut door Kay Velda, maar het doelpunt kwam te laat om nog iets aan het duel over te houden. Wel eindigde Genemuiden het duel met 9 spelers op het veld. In blessuretijd zag ook Bart-Jan Brouwer de rode kaart.

SDC Putten leek lang op weg naar de eerste zege sinds oktober in het degradatieduel met Purmersteijn, maar na 90 minuten stond er op de Putter Eng 2-2 op het bord. In de 36ste minuut kwam Putten op voorsprong via Jordy van Selm. Beide ploegen kregen in het slot van de eerste helft kans op meer doelpunten, maar de rust werd met 1-0 bereikt. De tweede helft was nauwelijks begonnen of de 2-0 stond op het bord door een rake vrije trap van Rick van den Brink. Vincent ter Burg was daarna tweemaal dicht bij de 3-0, maar keeper en lat stonden een ruimere marge voor SDC in de weg. In het laatste kwartier kwam Purmersteijn nog terug tot 2-2, onder meer door een rake vrije trap.

Waar DETO vorige week tegen Swift de voorsprong niet kon vasthouden, lukte dit vandaag wel tegen NSC. Maarten Jansen was 10 minuten voor rust de maker van het enige doelpunt en schonk DETO daarmee drie belangrijke punten in de degradatiestrijd. Flevo Boys kon lang goed meekomen met Volendam, maar keek vlak voor tijd toch tegen een 3-0 achterstand aan. Door Frank Post en Aron Strengholt werd het nog wel 3-2, maar de punten bleven in Volendam. De Dijk verloor in de Amsterdamse derby op eigen veld van stadsgenoot Swift: 1-4.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD