zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseHoofdklasse B: Staphorst moet alle zeilen bijzetten in Nijkerk, Swift kan op...

Hoofdklasse B: Staphorst moet alle zeilen bijzetten in Nijkerk, Swift kan op eigen verjaardag niet winnen

De top 3 van de Hoofdklasse B heeft ook vandaag geen fout gemaakt. Staphorst won, zij het met de nodige moeite, op bezoek bij NSC. Eemdijk en ACV behaalden doelpuntrijke zeges.

Staphorst won met het minimale verschil bij NSC, waar de ploeg in de voorbije weken juist zo op schot was. Al in de 18de minuut bracht Pascal Mulder het enige doelpunt op het scorebord door een corner binnen te tikken. Met name in de tweede helft kon de koploper weinig kansen creëren en kreeg NSC mooie mogelijkheden op de gelijkmaker. Zo schoot Kevin van Essen van 35 meter maar net naast en raakte Jonathan Martina de paal. Ondanks de goede tweede helft wist NSC de gelijkmaker niet te produceren, waardoor Staphorst met 0-1 won en koploper blijft.

Eemdijk kende evenals vorige week een goede start, ditmaal thuis tegen SDC Putten. Binnen 9 minuten stond het 2-0 door doelpunten van Armend Selimi en Wouter de Graaf. Nadat beide ploegen een doelpunt afgekeurd zagen worden wegens buitenspel was het SDC Putten dat 1 minuut voor rust op 2-1 kwam. Jannis Karifilakis mocht aanleggen vanaf 11 meter en faalde niet. Het hoogtepunt van de middag kwam zonder twijfel op naam van Rafik el Hamdi. Een klein kwartier na rust kreeg hij namens Eemdijk de bal iets over de middenlijn in bezit, zag de keeper van SDC iets te ver voor zijn doel staan en verschalkte hem met een prachtige streep: 3-1. Putten gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam een klein kwartier voor tijd terug tot 3-2. Rick van den Brink schoot fraai raak van buiten de 16. Vijf minuten voor tijd hield Eemdijk-speler Jeffrey van den Dikkenberg zijn ploeg op de been door de gelijkmaker te voorkomen. Uit de hoekschop die volgde haalde Rafik el Hamdi de bal van de lijn. In het restant van de wedstrijd slaagde SDC Putten er niet meer in gelijk te maken, waardoor de ploeg van Cesco Agterberg opnieuw zonder punten blijft en nog maar 2 punten boven de streep staat.

ACV won op bezoek bij Buitenpost. Na een openingsfase waarin de ploeg uit Assen vergat de trekker over te halen wat het in de 24ste minuut wel raak door Matthijs Hardijk. Enkele minuten later stond het alweer gelijk: ACV-doelman Morten Otto speelde de bal zomaar in de voeten van Joran Olijve, die het cadeautje uitpakte. Lang bleef de stand niet op het bord staan, want in het restant van de eerste helft scoorde ACV nog 2 keer via Daniël Schans en Ezra Schrijver. Matthijs Hardijk maakte er 12 minuten na rust 1-4 van, waarna Robin Huisman de Jong met een binnengeschoten vrije trap de stand voor Buitenpost een iets draaglijker aanzien gaf.

Rens van Benthem kwam deze winter over van HHC naar SC Genemuiden en bewees vandaag in het met 1-5 gewonnen uitduel met Volendam zijn waarde. Rond het halfuur scoorde hij tweemaal, waardoor Genemuiden met een 0-2 voorsprong de kleedkamers opzocht. In de tweede helft liep Genemuiden verder uit. Omar Kavak (2 maal) en Noureddine Boutzamar waren de doelpuntenmakers. Bij een 0-4 stand deed Niels Springer iets terug namens Volendam.

Flevo Boys leek lang op weg naar een verrassende en verdiende zege bij Swift, dat vandaag het 100-jarig bestaan van de club vierde. Timon Rorije bracht Flevo Boys 8 minuten voor rust aan de leiding, pas 5 minuten voor tijd maakte Swift gelijk.

In de middenmoot won Urk met 2-0 van Berkum. Urk speelde een sterke eerste helft, waarin het op voorsprong kwam door een rake vrije trap van William de Boer. In de tweede helft kreeg Berkum meer ruimte om te voetballen en kreeg het ook de nodige kansen, maar het doelpunt viel een kwartier voor tijd in het voordeel van Urk. Silvan Kersbergen verlengde een bal van Lucas Schraal ongelukkig achter zijn eigen doelman.

De Dijk lijkt de weg omhoog definitief te hebben ingezet. Nadat de Amsterdammers al vier wedstrijden op rij wonnen, werd ook de belangrijke thuiswedstrijd tegen DETO een prooi voor de ploeg van Kees Oostermeijer: 3-1. In de eerste helft kwam DETO nog wel op voorsprong door een doelpunt van Maarten Jansen. De voorsprong hield lang stand, pas in het laatste kwartier van de wedstrijd trok De Dijk de winst naar zich toe. Mylan Polan, Daan Pruim en Fitz James waren trefzeker. Door de overwinning staat De Dijk voor het eerst dit seizoen boven de
streep.

HZVV had weinig moeite met Purmersteijn. Op het eigen sportpark won de ploeg uit Hoogeveen met 3-0. Na een klein kwartier werd de score geopend door Luke Millar. Romano Djababoe maakte een kwartier later de 2-0 en tekende in de tweede helft ook de 3-0 aan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD